Çorlu TSO Genel Hijyen Eğitimi Gerçekleşti
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yapmış oldukları protokol ile Odamız yetkilendirilmiş olup fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personele yönelik olarak Odamız tarafından düzenlenen "Genel Hijyen Eğitimi" 18 Ekim 2012 Perşembe günü Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Eğitimde; Ziraat Mühendisi Nail Metin tarafından Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel kavramlar, Gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği mevzuatı, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konularında katılımcılara bilgiler verdi. Eğitimin sonunda yapılan sınavda 100 üzerinden 70 puan alan katılımcılar başarılı olup sertifika almaya hak kazandılar.