Geleceği Yazan Kadınlar Projesi

26 Aralık 2018

26/12/2018

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliğinde kadınların yazılım konusunda, istihdam kapasitesini ve girişimciliği artırmak amacıyla başlatılan “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’nde ikinci yıl başvuru kapılarını açtı.

Projenin hedef grubu; lise mezunu, üniversite öğrencisi veya mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki kadınlardır.

Mobil teknolojiler geliştirerek bu alanda çalışmak isteyen 18 yaş üzeri kadınlar 21 Ocak 2019’a kadar başvuruda bulunabilecekler.

Geleceği Yazan Kadınlar projesi kapsamında başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar Android uygulama geliştirme eğitimleri hem online hem de projenin düzenlendiği illerde sınıf içi olarak verilecektir. Yaklaşık 2 ay sürecek eğitim sürecinde 5 hafta sonu toplamda ise 10 günlük sınıf içi eğitim verilecektir. Katılımcılar online Android eğitimlerini bireysel olarak Geleceği Yazanlar platformu üzerinden alacaktır. Ayrıca MIT tarafından hazırlanmış “Girişimcilik 101: Müşterinizi tanıyın” online eğitimi katılımcıların erişimine açık olacaktır. Eğitimler sonrasındaki Proje Geliştirme sürecinde de katılımcılara hem teknik hem de iş danışmanlığı sağlanacaktır.

“Eğitim süreci, “proje geliştirme” ve “final” olmak üzere 3 aşamadan oluşan projeye başvurular, internet üzerinden gerçekleşiyor. Tamamen ücretsiz projeye katılım için   https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/gelecegiyazankadinlar   internet adresinden başvurulacaktır.

Proje kapsamında; Hatay, Antalya, Mersin, Muğla, İzmir, Samsun, Kütahya, Erzurum, Gaziantep, Diyarbakır, Kırklareli, Mardin, Kayseri, Eskişehir, Ankara, Konya, Trabzon, Bursa, Sakarya, İstanbul, Tekirdağ’ da yüz yüze eğitim verilecek.

Yaklaşık 5 bin kişinin başvurması beklenen projeye bu yıl Suriyeli sığınmacıların da dahil edilmesi planlanıyor. Bu kapsamda “Merhaba Umut” uygulaması üzerinden ve diğer özel iletişim çalışmalarıyla program hakkında bilgilendirme yapılacak. Projede, dijital okuryazarlık eğitimleriyle beraber 3 yıl içinde 1 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Bilgilerinize sunarız.