Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu "Dünya Gümrük Günü Toplantısı"na Katıldı

27 Ocak 2015

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Dünya Gümrük Günü" toplantısına iştirak etti.

26 Ocak 2015 Pazartesi günü Tekirdağ Erdoğan Orhan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya; Tekirdağ Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Tekirdağ Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Fatih İslam Karaoğlu ve Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat katılımda bulundular.

"KOORDİNELİ ÇALIŞMALARIMIZ KARARLILIKLA SÜRÜYOR"

Dünya Gümrük Günü hakkında konuşma yapan Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat; "Kararlılıkla sürdürdüğümüz karşılıklı veri değişimi, bilgi ve istihbarat paylaşımı, ortak kapı kullanımı, tır işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesi gibi girişimlerimiz, ticaret erbabımıza avantaj sağlayarak firmalarımızın rekabet gücünü arttıran önemli işbirliği faaliyetlerini mümkün kılmaktadır. Denetim kapasitesini de artıracak şekilde, kamu kurumlan arasında eşgüdümü sağlayarak, koordineli çalışmayı güçlendirecek ve beklenen faydaların en üst düzeyde elde edilmesine yönelik çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Gümrük işlemlerinin etkinliğini ve güvenliğini artıracak işbirliği faaliyetlerimizin ticaret erbabımızın rekabet gücüne katkıda bulunacağına olan inançla, 2015 Dünya Gümrük Günü teması çerçevesinde, ulusal ve uluslararası platformlarda ortaya konulan koordineli çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir" ifadelerini kullandı.

"GÜMRÜK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ KAPSAMINDA İŞ BİRLİKLERİMİZ SÜRÜYOR"

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, gerçekleştirdiği konuşmada; "Ülkelerin refah düzeylerinin arttırılması ve uluslararası ticaretin yürütülmesindeki rolü her geçen gün önem kazanan gümrük idareleri, yine artan ölçüde ekonomi dışı etkileri ile de öne çıkmaktadır. Gümrük hizmetlerinin yürütülmesine katkıda bulunan ulusal kurum ve kuruluşlarla olan işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla mevzuat ve bilgi teknolojileri alanında uzun yıllardır sürdürdüğümüz işbirliği çalışmaları artarak devam etmektedir" dedi.

Toplantı; ödül töreni ve sunumların gerçekleşmesiyle sona erdi.