“A” Kategorisine Yükselen Odamız Akreditasyon Sertifikasını Aldı
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen Akreditasyon Sertifika Töreni'nde en üst seviye olan ‘A' katagorisinden akreditasyon belgesini aldı.
2006 yılında 3ncü dönem 13 oda ile birlikte akredite olan odamız belge yenileme tetkikinden başarı ile geçerek akredite odalar arasında ki yerini 2015 e kadar tescillemiş oldu.
TOBB tarafından 16 Kasım 2012 Cuma günü düzenlenen Oda/Borsa Akreditasyon Sertifika Törenine Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Güleroğlu katılarak, "Akredite Oda" sertifikasını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Akreditasyon Sisteminden sorumlu Başkan Yardımcısı Halim Mete'nin elinden aldı.
İlklere imza atan Çorlu TSO, Bölgenin lider Odası olmaya devam edecektir.
TOBB tarafından, Oda Üyelerine Beş Yıldızlı Hizmet vermesi için fırsat oluşturan 3 seviyede değerlendirilen ve A (Mükemmel), B (Tam) ya da C (Gelişmeye Açık) seviyelerinde Akredite edilmelerine imkan sağlayan sistem kapsamında; Çorlu TSO A (Mükemmel) sınıfında, Türkiyede ki aynı sınıfta olan 11 Odadan sonra, 12nci Oda olarak yerini aldığını belirten Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu; "2006 yılında akredite oda olan Çorlu TSO, o dönemden bu güne kadar yapılan denetimlerden başarı ile geçerek akreditasyon belgesinin üç yıl daha uzatılmasına hak kazanmıştır. Trakyada ilklere imza atan Çorlu TSO, Bölgenin lider Odası olmaya, üyelerine 5 yıldızlı hizmet vermeye ve üye memnuniyetine göre çalışmaya devam edecektir. Göreve geldiğimiz günden bu yana yönetim olarak gerek mevcut hizmet kalitemizin arttırılması gerekse hizmet yelpazemizin genişletilmesi için yaptığımız çalışmaların ve projelerin ne kadar doğru işler olduğu vizyonel bir yönetim anlayışı içinde olduğumuz bu akreditasyon sertifikası neticesinde tekrar belgelenmiştir.
10 yıl önce atılan tohumlar meyve verdi
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; göreve geldiklerinde sadece 5 odanın İngilizce konuşabilen personele sahip olduğunu, odaların hiçbirisinin proje yazamaz durumda bulunduğunu anımsatarak, bugün ise 365 oda ve borsadan sadece 10'unun İngilizce konuşamaz durumda olduğunu ifade etti. 10 yıl önce toprağa attığımız tohum meyve vermeye başladı'' dedi.
Proje yapma kapasitesi açısından da önemli yol kat ettiklerine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, bugün TOBB bünyesindeki oda ve borsaların, AB Fonları, Kalkınma Ajansları da dahil olmak üzere yapmış olduğu projenin toplam değerinin 410 milyon lira olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, hizmet alan üyenin odaya daha fazla bağlanacağını, bu sayede o üyelerin odaya daha fazla bağlanarak sahip çıkacağını vurgulayarak, böylece odalar ne iş yapar diye kimsenin soru soramayacağını savundu.
Oda ve borsaların hep bir adım önde olmaları gerektiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, ''Siz hep bir adım önden gideceksiniz ve özel sektörü ileriye taşıyacaksınız. Yani takip eden değil, yönlendiren olacaksınız. Pasif değil, aktif olacaksınız. Hizmet eden, hizmet üreten olacaksınız. İşte o zaman, proje üretmek isteyen, yatırım ve ihracat yapmak isteyen size gelir'' ifadelerini kullandı.
Oda Akademisi kuracağız
Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki dönemde iki iş daha yapacaklarını bildirerek, bunlardan birincisinin ''Oda Akademisi'' kurmak olduğunu söyledi. Oda ve borsa meclis başkanlarını, yönetim kurulu başkanlarını, genel sekreterleri ve yönetici personelleri bu akademi de eğitime tabi tutacaklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, ''Bu akademide oda, borsa yönetimi ve hizmetleri konusunda dünyanın en gelişmiş sistemlerini öğreteceğiz'' şeklinde konuştu.
İkinci projelerinin de üniversiteli akademisyenleri oda, borsa sistemlerine sokmak olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu projeyle oda ve borsaların yerel ve ulusal politika oluşturma kapasitelerini geliştireceklerini kaydetti.