Girişimciler İş Dünyasına Hazır

7 Kasım 2018
Girişimciler İş Dünyasına Hazır

Odamız, KOSGEB ve Çorlu İŞKUR işbirliğiyle 25 - 28 Haziran 2018, 16-19 Temmuz 2018 ve  13-16 Ağustos 2018 tarihleri arasında düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" tamamlanmıştır.

Odamız  Meclis Başkanı Erdim Noyan, Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkan Yardımcısı Umut Güngör, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy, Yönetim Kurulu Üyeleri; Kaya Kumyol, Cem Tunalı, Gönül İşbul, Mehmet Manav, Meclis Üyesi Gökhan Tunalı, Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyeleri; Sezcan Meriç ve Öztan Ertan’ın katılımıyla 07 Kasım 2018 Çarşamba günü gerçekleşen  sertifika törenine KOSGEB Çorlu Müdürü Özay Cebeci ve Çorlu İŞKUR Müdürü Aslıhan Moğulkoç iştirak ettiler.

Açacağınız İşletmeler Bölgemize ve Sizlere Hayırlı Olsun

Töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Odamız, Çalışma ve İş Kurumu Çorlu Hizmet Merkezi ve KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün destekleriyle Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 3 adet uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirilmiştir. Söz konusu eğitimi tamamlayan girişimciler sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemiz girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız İŞKUR ve KOSGEB'in de destekleriyle artarak devam edecektir. Açacağınız işletmeler bölgemize ve sizlere hayırlı olsun. Şu an hepiniz girişimci adayısınız. Kendi şirketlerinizi kuracaksınız. İşletme ve KOBİ statüsüne geçeceksiniz. 32 saatlik eğitim boyunca teorik eğitimi aldınız. Bundan sonra işletmelerinizi açtığınızda yapacağınız pratik ile beraber iş hayatı eğitimini de alacaksınız. İstediğiniz her zaman kapımızı çalabilirsiniz. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın kapısı sizlere her daim açıktır. Girişimcilerimizin bölgemize ve Çorlumuza katma değer sağlamasını temenni eder,  bizlere bu imkânı sağlayan KOSGEB Çorlu Müdürlüğü adına Sayın Özay Bey’e, bizimle iş birliğinde bulunan İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Aslıhan Moğulkoç Hanım’a da ayrıca teşriflerinden dolayı  teşekkür ederiz” dedi.

İş Kurma Noktasında, Türkiye Çapında Bir Başarı Var

KOSGEB Çorlu Müdürü Özay Cebeci; “Öncelikle bütün girişimcilerimizi tebrik ediyorum. Girişimcilik  eğitimlerini tamamladılar. İş dünyasına güzel iş planlarıyla ve projelerle Türkiye’nin farklı bölgelerinde Türkiye ekonomisine katkı sağlamak adına güzel işlere imza atacağınıza inanıyorum. Türkiye’de Girişimcilik Eğitimini toplamda 1 milyon 69 kişiye KOSGEB  olarak vermiş bulunmaktayız. Tekirdağ’da  11 bin 44 kişi, Çorlu’da ise 1.606 kişi bu eğitimi almış ve girişimcilik desteğine başvuru hakkı kazanmıştır. Türkiye’de girişimcilik eğitimi alan kişiler içerisinden 65.839 işletme kurulmuştur. Buda Türkiye’de eğitime katılanların %6’sının işletme kurduğunu bize göstermektedir. Dünyada eğitim alanların %5’inin  işletme kuruması başarı olarak değerlendiriliyor. Eğitimlerin sonunda iş kurma noktasında Türkiye çapında bir başarı var. Tekirdağ ilimizde eğitim alanların %4’ünün işletme kurduğunu görüyoruz. Eğitim verilen girişimcilerin Çorlu’da %18’inin işletme kurduğunu görüyoruz. Eğitime girecek kişilerle önce mülakat yapıyoruz. Bu mülakatlar sayesinde iş kurma iradesi güçlü olan kişiler seçilmiş. Eğitimler çok başarılı olmuş. Katılımcılar iş kurma noktasında motivasyon elde etmişler. Türkiye’de işletme açan %49’u kadın, %51’ ise erkek olarak gözükmektedir. Tekirdağ’da  tam tersi %51 kadın %49 erkek olarak görünmektedir. Çorlu’da ise  %55 kadın, %45 erkekler işletme kurmuştur. Eğitim alanlara baktığımızda ise Türkiye de % 47 kadın %53 erkek, Tekirdağ’da %52 kadın, %48 erkekler, Çorlu’da %53 kadın, % 47 erkekler Girişimcilik Eğitimi almıştır. Girişimcilik; mesaisi olmayan, hayatını planlaması kolay olmayan bir iştir. Eğer iş fikrinize tutku ile bağlı iseniz o zaman bir işletme kurabilirsiniz. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’na, değerli yöneticilerine, çalışma arkadaşlarıma, girişimcilerimize ülkemize ticari ve nefes verme anlamında irade koydukları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İŞKUR Olarak Her Zaman Yanınızdayız

İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Aslıhan Moğulkoç; “Bundan sonraki süreçleri çok iyi planlayıp özellikle bütçeyi ve adım adım ne tür kalemler de harcamalar yapacağınızı planlayıp düzgün dosyalar  halinde sunmanız  gerekmektedir. Bizler sizlerin yanınızda olacağız. İşletmenizi kurmanızı iki, üç ay devam edip kendinizi görmenizi ve ardından da  yeni personel alımı için İŞKUR’a gelmenizi diliyorum. Bu süreç içerisinde de teşvikler yoluyla, kurs programlarıyla ve sigorta teşvikleriyle bizler sizlere destek olacağız. Projelerinizi hayata geçirin, ekonomiye katkıda bulunun ve kişileri istihdam etmek isteyin biz her zaman yanınızda olacağız. Herkesi tebrik ediyorum. İş hayatınızda başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.

Sertifika töreni girişimci adaylarının sertifikalarını alması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.