30 Temmuz 2018
Yunanistan´da İşbirliği Fırsatları Hakkında İstişarelerde Bulunuldu

Odamız ve Yunanistan Evros Ticaret Odası 28 Temmuz 2018 Cumartesi günü Yunanistan’da bir araya geldi.

Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Volkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Kaya Kumyol, Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Yiğit, Meclis Üyesi Necati Yıldız ve Genel Sekreter İbrahim Karağöz’den oluşan Odamız Heyeti, Evros Ticaret Odası Başkanı Christodoulos Topsidis, Başkan Yardımcısı Vivian Kourbanian, Oda Genel Sekreteri Antonis Tsitakis, Yönetim Kurulu İş Kayıt Danışmanı Üyesi Dimitris Bakalidis ve Esnaf Odası Başkanı Giwrgos Alavantas tarafından karşılandı.

İkili iş birliği fırsatlarının görüşüldüğü ziyarette, Çorlu Alışveriş Fuarı hakkında bilgiler verildi ve Evros Ticaret Odası Yönetimi davet edildi.

Çorlu ve Bölgemiz için Yunanistan Önemli Bir Potansiyeldir

Ziyarette konuşan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Öncelikle Atina’da gerçekleşen afet için komşu ülkemiz Yunanistan’a geçmiş olsun dileklerimizi sunmak istiyorum.  Yunanistan, Çorlu ve Trakya Bölgesi için önemli bir potansiyeldir. Çorlu ve Bölge ticaretinin gelişmesinde en önemli etken sınır komşularıyla yapacağı işbirliğidir. Çorlu gerek mal trafiği gerekse yolcu trafiği anlamında iki önemli sınır kapsı ile Yunanistan’a bağlanmaktadır. Her iki ülkenin ticareti ile uğraşan kesimlerin birbirlerine olan ihtiyaçları vazgeçilmez bir unsurdur” dedi.

Odalararası Ziyaretler Son Derece Önemlidir

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Evros Ticaret Odası Başkanı Christodoulos Topsidis; “İki ülke arasındaki işbirliği ve ticaret hacminin gelişmesi için odalararası ziyaretler son derece önemlidir. Bizde Çorlu’da yaşanan tren kazasından dolayı üzüntümüzü dile getirmek istiyoruz. Dostlukların pekişmesi ve iş adamlarının yatırımları hususunda ortak hareket ederek çalışmalarda bulunmalıyız” açıklamasında bulundu.

Karşılıklı hediye takdimi ile ziyaret sona erdi.

HABER GÖRSELLERİ