ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI

EN DE

Çorlu TSO´da "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni" Gerçekleşti

15 Mart 2013
Çorlu TSO'da

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliğiyle; 04-14 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" tamamlanmıştır.

        Eğitim sonucunda sertifika almaya hak kazanan katılımcılar için Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ve KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci'nin katılımlarıyla 15 Mart 2013 Cuma günü Odamız Meclis Salonu'nda bir sertifika töreni düzenlendi.

        Sertifika Törenine; Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan,  KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Levent Bormalı, Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Serkan Ercili ve Tamer Alp katılımda bulundular.

       Törende konuşan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB'in ortaklaşa gerçekleştirdiği "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" sonucunda gerçekleşen sertifika töreninde biraradayız. Ben bu güzel faaliyetten dolayı Çorlu TSO'ya ve KOSGEB'e teşekkür ediyorum. Günümüzde dünya piyasasıyla rekabet eder duruma geldik. Ne ürettiğiniz,  ne yaptığınız önemli değil. Eğer yaptığınız işi diğerlerinden daha farklı yapabiliyorsanız, daha iyi yapabiliyorsanız başarılı olursunuz. Bunun için aldığınız akademik eğitiminiz muhakkak vardır. Ama şuradaki aldığınız eğitim sayesinde bilgilerinizi doğru yerde, doğru zamanda, doğru işi yaparak kullanırsanız başarılı olursunuz"dedi.

        Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu; Bildiğiniz üzere KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün destekleriyle 4-14 Şubat 2013 tarihlerinde odamız bünyesinde 70 saatlik "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" gerçekleştirilmiştir. Söz konusu eğitimi tamamlayan ve girişimcilik sertifikasını almaya hak kazanan katılımcılara sertifikalarını vermek üzere biraraya gelmiş bulunmaktayız. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemiz girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız KOSGEB'in de destekleriyle devam etmektedir. Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" verilmiştir. Bu vesile ile Çorlu'da iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yardımcı olarak KOSGEB desteklerinden faydalanmaları konusunda katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum. Bölgemiz ekonomisinin canlanması ve kurulacak yeni işletmelerin istihdam yaratması ise siz değerli girişimcilerimizden en büyük beklentimizdir. Girişimcilerimizin bölgemize ve Çorlumuza katma değer sağlamasını temenni eder, bizlere bu imkanı sağlayan Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci'ye ve teşrifleriyle bizleri onurlandıran Sayın Kaymakamımız Hulusi Doğan'a teşekkür ederim"dedi.

        KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci; "Öncelikle  sertifika almaya hak kazanan  katılımcılara sertifikalarının  hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu girişimcilerimiz ileriki yıllarda karşımıza büyük işletmelerin sahipleri olarak çıkarlar. Bu programla gelecekte kurulacak inovatif işletmelerin temellerinie imza atmış olduk.  Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Güleroğlu'nun her zaman bizimle işbirliğine açık tutumundan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz KOSGEB olarak odalarla, derneklerle, belediyelerle ve diğer tüm paydaşlarla birlikte öğrencilere, KOBİ'lere ulaşmaya çalışıyoruz. En büyük paydaşlarımızdan biri de  KOBİ'lerimizi temsil eden ticaret odalarıdır. Bu anlamda Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni düzenlemiş olduk. Bu program kapsamında 30 girişimci adayımız eğitim aldı. Kurulan işletmelerin ayakları yere sağlam basan işletmeler olması için  bu program KOSGEB tarafından tasarlandı. İstatistikler bize şunu söylüyor. Kurulan işletmelerin  % 80'i  ilk beş yıl içerisinde iflas ediyorlar. KOSGEB olarak bu bilgilerle yola çıkarak ayakları yere daha sağlam basan  işletmelerin kurulması anlamında büyük bir program ürettik. Bu program kapsamında; önce girişimcilerimizi 70 saatlik bir eğitime tabi tutuyoruz. Burada işletme kurmadan önce  iş fikrinin analiz edilmesiyle ilgili bir takım  bilgiler veriliyor. Eğitim sonunda da  şu anda olduğu gibi sertifikalarımızı almak için burada bulunuyorsunuz. Bu sertifikalar birer anahtardır. KOSGEB'in 100 bin liralık hibe ve faizsiz kredisine ulaşmayla ilgili bir anahtardır dedi.

GÜNCEL