4 Ocak 2018
Çorlu TSO, T.C Ekonomi Bakanlığı´nın İletişim Noktası Olacak

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO)  2018 yılında T.C. Ekonomi Bakanlığı’ nın iletişim noktası olarak dış ticaret destek programları ve ihracat yatırım konularında bilgilerin üyelere daha kolay aktarılmasında köprü görevi görecektir.

Ekonomi Bakanlığı'nda 3 gün süren eğitim programına katılan ve program sonunda yapılan sınavı başarılı bir şekilde geçen Çorlu TSO Ar-Ge Servis Sorumlusu Hande Değirmenci, Ekonomi Bakanlığı İletişim Noktaları sertifikasını Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel’ den aldı.

Eğitimde Ekonomi Bakanlığı Vizyonu, Mal ve Hizmet İhracatına Sağlanan Destekler, Yatırım Teşvikleri, Serbest Bölgelerde Sağlanan Avantajlar, Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri, Vergi Resim ve Harç İstisnası Uygulamaları, İthalat Politikaları ve Ürün Güvenliği ile ilgili uygulamalar Ekonomi Bakanlığı üst düzey yöneticileri tarafından, katılımcılara aktarıldı.

Çorlu TSO İhracatın Arttırılmasında Pay Sahibi Olacaktır

İhracat yapmayan KOBİ’ lerin ihracata yönlendirilmesi için Ekonomi Bakanlığı’ nın çalışmalar yaptığı fakat birçok firmanın Bakanlığın desteklerinden haberdar olmadığı bu noktada Çorlu TSO olarak üyelerimize Ekonomi Bakanlığı’ nın sesi olarak ihracatı arttırmak için gereken hizmetin verilmesinde büyük bir adım atılmıştır.

Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, eğitim programında yaptığı konuşmada; Dış ticarette en önemli parametrenin ihracat olduğu, ihracatın tabana yayılmasında odaların partner olarak görüldüğü, kurumsallaşmanın az olduğu ve firmalara kurumsallaşma yolunda destek olmanın ve rekabeti arttırmanın öneminden bahsetti.

Metin; “Güney Kore’ den sonra ihracata en fazla finans desteği sağlayan ikinci ülkeyiz. Hedef ülkemizi birinciliğe taşımaktır“ dedi.

Ekonomi Bakanlığı’ nın ihracatta 3 hedefi olduğunu belirten Fatih Metin, bu hedefleri;

1. Yeni ihracatçı kazandırmak
  2. Yeni ürün geliştirmek, ürün çeşitliliğini arttırmak
  3. Yeni pazarlara yönelmek

olarak  açıkladı.

Çorlu TSO olarak görevimiz; bölgemizde bulunan üretimle birlikte ihracat süreçlerinde üyelerimize destek sağlayarak uluslararası pazarlarda yer almalarını destekleyerek ülkemizin ekonomisinin artmasında bölge olarak daha fazla katkı sağlamaktır. İletişim noktası görevi ile Ekonomi Bakanlığı’ nın sesi olarak üyelerimize devlet yardımları rehberliğini yapmak adına önemli bir hizmet daha sağlamış bulunmaktayız.

HABER GÖRSELLERİ