İnosuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Hk.

5 Ekim 2017

Tarih     :05/10/2017

Sayı       :11224

İlgi: Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 03.10.2017 tarihli ve 53654767-TİM.00.GSK.INO.2017/192-3115 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, 67 bin ihracatçı firmanın temsilcisi olan Türkiye İhracatçılar Meclisi, katma değerli ihracatın artırılması amacıyla Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma çalışmalarına odaklandıkları belirtilmiştir. Bu doğrultuda TİM ve Sabancı Üniversitesi işbirliği ile geliştirilen İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı; ülkemizin ihracat gücünü yaratıcılıkla, yenilikçilikle ve yüksek katma değerle arttırmak amacıyla, özgün ve bilimsel bir metodolojiyi hayata geçirmeyi hedeflemiştir.

Bu kapsamda, hali hazırda devam eden ve 2017 yılı Kasım ayında bitmesi planlanan program ile ülkemizde "inovasyon yönetimi" konusunda yetkinliği ve üniversite-sanayi işbirliği konusundaki motivasyonu yüksek üniversitelerimiz ve akademisyenlerimiz ile "kurumsal inovasyon sistemlerini" oluşturmayı hedefleyen ihracatçı firmalarımız eşleştirilmiş ve kapsamlı, odaklı, uygulamaya dönük ve bilimsel bir çalışma ile son derece değerli kazanımlar elde edilmiştir.

Bu amaçla, programın 2. döneminden itibaren sene içerisinde programa katılım için farklı dönemlerde gelen talepleri ve başvurulan cevaplamakta gecikmemek amacıyla, program başvurularının sene içerisinde 4 ayrı dönemde (Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim ayı) alınmasına karar verilmiştir.

Bu itibarla 2018 yılı Ocak ayında başlayacak olan üçüncü döneminin katılım koşulları ve programın yürütülmesi ile ilgili tüm detayları belirtilen "İnoSuit- İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı" tarafınıza ekte sunulmuştur.

Bilgilerinize sunarız.