ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI

EN DE

Dünya Helal Zirvesi&OIC Helal Expo 2017

2 Ekim 2017

                                                                                                               Tarih     :02/10/2017

                                                                                                               Sayı       :11037

SAYIN ÜYEMİZ

             

İlgi: World Halal Summit 12.07.2017 tarihli ve 2017-510-1 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, 15-17 Aralık 2016 tarihleri arasında, T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Yüksek Himayeleri ile Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2016 ve eş zamanlı 2. Helal Expo Fuarının düzenleneceği bildirilmiştir.

Bu yıl OIC ( İslam İşbirliği Teşkilatı) ortaklığı ile özel olarak düzenlenecek, OIC üyesi 57 ülkenin bakanlarının katılım yapacağı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Konseyi (İSEDAK) ile eş zamanlı olacak 5. OIC Helal Expo ve Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 organizasyonumuz 23-25 Kasını 2017 tarihleri arasında, Sn. Cumhurbaşkanımızın yüksek himayelerinde ve katılımı ile gerçekleşeceği belirtilmiştir.

Ayrıca Somali, Pakistan gibi birçok ülkenin devlet başkanlarının yanı sıra, İslam Kalkınma Bankası Genel Sekreteri, Uluslararası İslam Fıkıh Akademisi Genel Sekreteri, AAOIFI Genel Sekreteri’nin katılacağı Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2017 içerisinde; Helal Gıda, İslami Finans, Helal Turizm, İslami Tekstil, Helal Tıp, Helal Kimya ve Ecza konularında 57 si OIC üyesi olmak üzere 80 i aşkın ülkeden üst düzey kurum ve kuruluşların katılacağı konferanslar gerçekleşeceği bildirilmiştir.

Tüm dünyadan uzmanları bir araya getirerek küresel helal sektörü ile ilgili önemli konulan masaya yatıran, Helal sektörü içerisindeki hedef kitle, potansiyel alıcılar, ekosistemde aktif rol oynayan kurumlar ve kuruluşlarla finans, turizm, gıda, tekstil gibi başlıca konularda tüm dünyada farkındalığı arttırılması hedeflemiş ve Türkiye’yi Helal ekosistemin merkezi yapmayı amaçlamıştır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

İbrahim KARAĞÖZ

Genel Sekreter