ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI

EN DE

Odamız, İŞKUR Hizmet Noktası Haline Gelecek

16 Şubat 2017
Odamız, İŞKUR Hizmet Noktası Haline Gelecek

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ile Tekirdağ İŞKUR İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle işveren ile çalışanı bir araya getiren projeler hayata geçiyor. Çorlu TSO ve İŞKUR çalışma hayatına ivme kazandırmayı hedefliyor. Oda ve borsalarda kurulacak olan İŞKUR hizmet noktası projesi kapsamda Odamızda bir araya gelen kurum temsilcileri 15 Şubat 2017 Çarşamba günü attıkları imzalarla süreci başlatmış oldular. Atılan imzaların ardından Odamız, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi ve İŞKUR Tekirdağ Hizmet Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle; 17-27 Ekim 2016, 07 - 17 Kasım 2016 ve 05 - 15 Aralık 2016 tarihleri arasında düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri"nin sertifika töreni gerçekleşti.

Gerçekleşen protokol ve sertifika törenine; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Tolga Erkan ve İŞKUR Tekirdağ Hizmet Merkez Müdürü Yaşar Esen, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu, İbrahim Gönül, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri;  Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy, Haşim Yiğit ve Fatih Keskin, iştirak etti.

İşveren ve İş Arayanların Sorunlarına Çözüm Bulacağız

Çorlu TSO ile Tekirdağ İŞKUR İl Müdürlüğü arasında gerçekleşen protokol hakkında açıklamada bulunan Enis Sülün;  "Etkin bir şekilde işleyen bir iş birliği tesis ederek, iş verenlere yönelik etkili  işveren danışmanlık hizmetleri sunulması, iş gücü piyasasının talep ettiği niteliklerde iş gücü temin edilmesine yardımcı olmak için iş arayanlara yönelik danışmanlık hizmetleri sunulması, iş verenlerin stajyer ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki yeterlilik belgesi olmayan çalışanlara yönelik kurs düzenlenmesi ile mesleki eğitim ve tecrübe kazandırılma çalışmaları yapılması ve nihayetinde iş arayanların istihdam edilmelerinin ve iş verenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli iş gücünün temin edilmesinin sağlanması maksadıyla Odamız nezdinde İŞKUR hizmet noktası kurulması kararını imza altına aldık" dedi.

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik ile Vatandaşla Direkt Temas Kuracağız

"Ülkemiz, milli birlik ve beraberlik değerlerine sahip çıkılarak nelerin başarılabileceğinin en güzel örneğini 15 Temmuz’da göstermiştir" diyen Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen;" 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' ile vatandaşlarımızın ayağına kadar hizmet götürmek, onların dertlerine derman olabilmek ve sıkıntılarının üzerinden birlikte gelmek amacıyla vatandaşlarımızla daha yakın temas kuracağımız, daha aktif bir döneme geçmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

İstihdamlar İçin Büyük Kolaylıklar Getirildi

Kaymakam Levent Kılıç; "İstihdama yönelik milli bir seferberlik ilan edildi. Gerçekleşen Girişimcilik Eğitimleri sonrası yeni işyerleri açılacaktır. Bu istihdamlar için büyük kolaylıklar getirildi. 31.12.2016 tarihinden itibaren işyerlerinin işçi sayısı donduruldu. Daha sonra alınacak artı bir personelin asgari ücretini işyeri vermek kaydıyla geri kalan tüm vergileri devlet tarafından karşılanacaktır. Buda kişi başı 773 TL. tutmaktadır. Yeni işyeri açacak kişilerin, alacakları personelin bir yıllık sigortası devlet tarafından ödenecektir. Sertifika alıp böyle bir imkana kavuşmak sizler için şanslı bir durumdur. Sertifikalarınızın hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Odamızda İŞKUR Hizmet Noktası Kurulacaktır

 Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün,  "Bugün iki değerli çalışma için bir araya gelmiş bulunuyoruz.  Öncelikle çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Müezzinoğlu'nun tanıtımlarını yapmış olduğu, odalarımızda kurulacak İŞKUR Hizmet Noktası protokolünü imzalayacağız.  Bu proje kapsamında Odamız, İŞKUR Hizmet Noktası haline gelmiş olacak ve üyelerimiz, yerinde hizmet anlayışıyla bilgi edinme ve danışma hizmetine erişecek. Bu projede emeği geçenlere ve İŞKUR İl Müdürümüz Yaşar Bey'e teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra bildiğiniz üzere, KOSGEB Tekirdağ Müdürlüğü’nün destekleri ve İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi  iş birliği ile Odamız bünyesinde 70 saatlik üç adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi gerçekleştirilmiştir. Söz konusu eğitimi tamamlayan ve girişimcilik sertifikasını almaya hak kazanan katılımcılara sertifikalarını vereceğiz. Odamız olarak bölgemiz girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız KOSGEB’in de destekleriyle devam etmektedir. Girişimcilerimizin bölgemize ve Çorlumuza katma değer sağlamasını temenni eder, bizlere bu imkânı sağlayan KOSGEB adına Sayın Tolga Erkan'a ve İŞKUR adına sayın Yaşar Esen'e teşekkür eder, Sayın Kaymakamımıza da bizim her zaman yanımızda yer aldığı için ayrıca teşekkür ederek saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı.

 Bu Güne Kadar 6.346 Kişi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikasını Almıştır

 KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Tolga Erkan, "Girişimci risk alarak iktisadi faaliyetlere başlayan kişidir. Girişimcinin desteklenmesi ülkenin kalkınması açısından son derece önemlidir. KOSGEB'in öncelikli amacı;  girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, güçlü bir ekosistem oluşturmak ve girişimciliği desteklemektir.Türkiye'de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması başarılı işletmelerin kurulmasını hedefleyen KOSGEB bu çerçevede girişimcilerin iş kurma konularında bilgi sahibi olması görev ve sorumluluklarının farkına varmaları konularında tüm Türkiye'de girişimcilik eğitimi kursları düzenlemektedir. Bu eğitimleri KOSGEB kendi düzenlediği gibi ilgili şehirlerimizdeki paydaşlarıyla da düzenlemektedir. Çorlu'da ki en önemli paydaşlarımız; Çorlu TSO ve İŞKUR' dur. 2010 yılından bu güne kadar kurslarımızı artırarak devam ettirdik. Bu güne kadar 6.346 kişi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifikasını almıştır. İş yerini açan girişimci sayımız ise 342 kişidir. Bu kapsamda kurumumuz adına Çorlu TSO ile İŞKUR'a ve çok değerli yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Sertifikalarını alan girişimcilerimize başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.

10 İl de 6.000 Büyükanneye Karşılıksız 425 TL Ödenecektir

İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen; "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan girişimcileri tebrik ediyor ve açacakları işyerlerinin hayırlı olmasını diliyorum. 10 ilde 6.000 büyükanneye karşılıksız olarak net asgari ücretin %30'u tutarında  (425 TL.) ödeme yapılması projesi hususunda başvurular kabul edilmeye başlandı. Başvurular Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın internet ana sayfasından (www.csgb.gov.tr) erişilebilecek formu doldurmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır. Elektronik ortamda başvuru yapamayan vatandaşlarımız proje kapsamındaki illerde bulunan il müdürlüklerimiz aracılığı ile başvuru yapabileceklerdir. Projenin uygulandığı pilot iller  Sakarya, Konya, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri ve Gaziantep olarak belirlenmiştir. Bizler de kurum olarak ilimizde 687  sayılı KHK ile çıkan işveren teşviklerimizi ve diğer teşvikleri anlatmak, istihdam seferberliğini üst noktalara taşıyarak işsizliği en alt seviyeye çekmek üzere tüm ilçelerimizde yoğun bir çalışma temposunda 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. İŞKUR olarak temel amacımız istihdamı artırmaktır. Bunun için; Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum yararına programlar ve Girişimcilik Eğitim Programları düzenlemekteyiz. Değerli kursiyerlerimizin belgelerinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

HABER GÖRSELLERİ
Odamız, İŞKUR Hizmet Noktası Haline Gelecek
Odamız, İŞKUR Hizmet Noktası Haline Gelecek