KOSGEB Kredi Faiz Desteği Duyurusu

Tarih     :16.12.2016

Sayı       :13028

İlgi: KOSGEB Tekirdağ Müdürlüğü'nün 16.12.2016 tarihli e-postası

İlgide kayıtlı yazıda, KOSGEB İcra Komitesinin 2016/13 sayılı kararı doğrultusunda, KOSGEB Veri Tabanına kaydı onaylı, güncel KOBİ Beyannamesi olan işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlanması amacıyla 50.000.- TL üst limitli 12 ay ödemesiz geri kalanı 3 (üç) ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olarak “KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” Programı uygulanacaktır.

Bahse konu programa başvurular bizzat işletme tarafından kredi.kosgeb.gov.tr adresinden yapılacak olup başvuracak işletmelerin öncelikle KOSGEB Veri Tabanı’na kaydolması ve KOBİ Beyannamesinin güncel olması gerekmektedir.

Başvurular 19 Aralık 2016 saat 09:00 itibarıyla sistemden alınmaya başlanılacaktır.

Başvuru Sistem-Web Adresi :     http://kredi.kosgeb.gov.tr

Sistem, başvuru sahibinin bilgilerini veri tabanından çekecek, ilaveten başvuru ekranına işletme tarafından isim, unvan, iletişim bilgileri ve talep edilen kredi miktarı girilecektir.

Başvuruların alınmasını müteakip işletmelerin bağlı bulundukları KOSGEB Müdürlükleri tarafından işletmelere sistem üzerinden ön onay verilecektir. Sistem, işletmeleri, değerlendirme kriterlerine ve TÜİK verilerine göre belirlenen il kotaları çerçevesinde sıralayacaktır.

Değerlendirme kriterlerine göre sıralanan her bir işletme için yazılım sistemi bir başvuru kodu üretecektir. Başvurusu kabul edilen işletmeler yazılım sisteminden başvuru formunun çıktısını alabilecek, başvuru formu ile protokole taraf banka şubelerinden birine doğrudan kredi başvurusunda bulunacaktır. Bu aşamada işletmenin KOSGEB Müdürlüğüne gelmesine gerek yoktur.

Programda yer alan Bankalar:

- Akbank T.A.Ş.

- Denizbank A.Ş.

- Garanti Bankası A.Ş.

- Halk Bankası A.Ş.

- İş Bankası A.Ş.

- QNB Finansbank A.Ş.

- Vakıflar Bankası T.A.O.

- Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

Destek başvurusunun onaylanması Bankalar için bağlayıcı olmayıp, Bankalar kredi verip vermemek ve verecekleri kredi miktarını belirlemek hususunda kendi mevzuat ve değerlendirmeleri doğrultusunda hareket edecektir.

Başvurulara ilişkin takvim aşağıda yer almaktadır:

İşletmeler için başvuru başlangıç tarihi ve saati :   19.12.2016 saat 09:00

İşletmeler için başvuru bitiş tarihi ve saati          :   21.12.2016 saat 24:00

Bilgilerinize sunarız.