“Dış Ticarette Teslim ve Ödeme Şekilleri ile Bankacılık İşlemleri” Semineri Gerçekleşti

4 Ekim 2013
“Dış Ticarette Teslim ve Ödeme Şekilleri ile Bankacılık İşlemleri”  Semineri Gerçekleşti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve Avrupa İşletmeler Ağı (A.İ.A.) Çorlu İrtibat Bürosu işbirliğiyle düzenlenen ve  Eğitmenliğini  Okan Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşenur Topçuoğlu'nun yaptığı "Dış Ticarette Teslim ve Ödeme Şekilleri ile Bankacılık İşlemleri"  konulu eğitim semineri, 04 Ekim 2013 Cuma  günü Odamızda gerçekleşti.

Seminerde Yrd. Doç. Dr. Ayşenur Topçuoğlu; "İthalat, İthalat bedellerinin hangi kaynaklardan ödendiği, İthalat işlemlerinin ana aşamalarından Fiili İthalat ve Mal bedelinin Transferi, Döviz satış kavramları,  Transfer kavramları, İthalat işlemlerinde ithal edilen, ihracat işlemlerinde ise ihraç edilen mallarla ilgili ihracatçılar tarafından talep edilen belgelerin tümüne vesaik olarak adlandırıldığı, İthalat bedellerinin mal ve hizmet ihracı bedelleri ile mahsuben ödenmesi, İthalat bedellerinin, ihracatçının Türkiyedeki döviz tevdiat hesabına ödenmesi, İthalatta kaynak kullanımı destekleme fonu kesintisi, İthalatta ödeme şekillerinden; Peşin ödeme, Mal Mukabili Ödeme, Vesaik Mukabili Ödeme, Akreditifli,Vadeli Akreditifli ve Kabul Kredi Ödeme hakkında  katılımcılara bilgiler verdi.