ICC Model Uluslararası Satış Sözleşmesi (Üretilmiş Mallar) Türkçe İngilizce Versiyonu (738 ET)

1 Kasım 2016

Tarih     :01.11.2016

Sayı       :10986

İlgi: Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi (ICC Türkiye)'nin 31.10.2016 tarihli e-postası

İlgide kayıtlı yazıda, Bir uluslararası ticari iş, ona temel oluşturan açık ve ayrıntılı bir sözleşme gerektirir. Ancak, böyle bir sözleşmeyi tek başına düzenlemek pahalı ve zaman alıcı olabilir. ICC Model Uluslararası Satış Sözleşmesi, en temel uluslararası ticaret sözleşmesi için bir dizi açık ve net standart sözleşme koşullarını içeren bir çözüm sunmaktadır.

ICC Model Uluslararası Satış Sözleşmesi, ithalat-ihracat ve ülkelerarası satış işlemlerine dâhil olan tüm işadamları, tacirler ve avukatlara zaman kazandıracak bir rehberdir. Model özellikle üretilmiş malların “satışına” odaklanmış olsa da, alıcılar tarafından da eşit derecede örnek olarak kullanılabilir.

ICC Model Uluslararası Satış Sözleşmesi, Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Antlaşmasına (CISG) tabi işlemler için özel olarak uyarlanmıştır ve giderek artan yüksek hacimli uluslararası satışlar için geçerlidir.

Yayın, özel şartlar ve genel şartlar olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Böylece hem sözleşmeleriniz ve anlaşmalarınız için örnek alabileceğiniz bir kaynağınız olur, hem de özel şartlarda boşlukları doldurmak suretiyle Modeli doğrudan kullanabilirsiniz.

ICC Model Uluslararası Satış Sözleşmesi kısa ve öz bir biçimde yazılmış olması ve kullanışlı oluşu sayesinde, uluslararası ticarette bulunan şirketler ve avukatları için eşsiz bir kaynak niteliğindedir.

ICC Model Uluslararası Satış Sözleşmesi ICC’nin Incoterms® 2010 ve BPO (Banka Ödeme Yükümlülüğüne İlişkin Birörnek Kurallar) gibi güncel ticari kurallarına uyumlu olarak yazılmıştır. Yıllardır uluslararası ticaret kurallarını ve mekanizmalarını belirleme hususunda öncülük eden Milletlerarası Ticaret Odası’nın imzasını taşıması da yayının güvenilirliğini artırmaktadır.

Yayına dâhil olan CD sayesinde, İngilizce ve Türkçe olarak modeli kendi bilgisayarınızdan interaktif olarak kullanabilirsiniz.  Yayını temin etmek için ICC Milli Komitesi ile temasa geçmeniz gerektiği bildirilmiştir.  www.icc.tobb.org.tr

Bilgilerinize sunarız.