Çorlu TSO Denim By Premiere Vision Paris 2013 Fuarına İştirak Etti

2 Aralık 2013
Çorlu TSO Denim By Premiere Vision Paris 2013 Fuarına İştirak Etti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası  (Çorlu TSO)  Paris Fuar Heyeti 27-30 Kasım 2013 tarihleri arasında; Denim By Premiere Vision Paris 2013 (Denim Kumaş, Denim Konfeksiyon, Aksesuar ve Teknoloji Fuarı) ziyaretlerini gerçekleştirdiler.

Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken ülkenin en büyük fuarlarından biri olarak kabul edilen ve Paris'te düzenlenen fuara katılan, Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Meclis Üyeleri, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ve Basın Mensupları'nın bulunduğu heyet, firmaların sergiledikleri tekstil ürünlerinden oluşan standları ziyaret ederek  Fransa pazarında sektörel bazdaki gelişmeler hakkında bilgiler aldılar.

Fransa'da temaslarda bulunan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası heyeti T.C. Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, Paris Ticaret Müşaviri Mehmet Cem Topbaş, Fransa Aktif İşadamları Derneği (FATİAD) ve Fransa Girişimciler ve Yöneticiler Feredasyonu (FEDİF)'e ziyarette bulundular.

Çorlu TSO Heyeti; 29 Kasım 2013 tarihinde  T.C. Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'na ziyarette bulundular.

Çorlu TSO heyeti tarafından gerçekleştirilen ziyarette Türkiye  ve Fransa arasında yaşanan vize sorunları ve ülke ile ilgili genel bilgiler hakkında konuşuldu. T.C. Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu; Türkiye Fransa ilişkileri, Fransa'da yaşayan Türk vatandaşlarının  karşılaştıkları sorunlar ve Türkiye-Fransa arasında yapılabilecek yatırım fırsatları hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette konuşan ve odamız hakkında bilgiler veren Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye'nin ilk odalarından biridir. 1958 yılında kurulan ve Çorlu'nun ekonomik hayatında önemli bir yeri olan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın üye sayısı Çorlu'nun gelişmesine paralel olarak artmaktadır. Türkiye'nin en büyük üretim merkezlerinden biri olan Çorlu; artan nüfusu, üretim hacmi, ulaşım olanakları ve jeopolitik konumuyla Türkiye'nin yatırım bölgesi haline gelmiştir. Bölgemizin Fransız yatırımcılar tarafından da değerlendirilmesini umut etmekteyiz. Globalleşen dünyada ülkelerin ekonomik gelişimlerini sağlayacak ticari adımların atılmasının ivedilik kazanması gerektiğini söyleyen Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; bölgeleri tanımanın yaratacağı başarılı ilişkilerin sosyal ve kültürel açılardan da kazanımlar sağlayacağını belirtti.

Ayrıca; Odaların asli görevlerinden olan üyelerinin yurtdışına açılımlarının sağlanmasına yönelik yapılan iş gezisinin işadamlarımızın ufkunu geliştirmeye  ve ileriye yönelik ümit verici ilişkilerin kurulduğu iş gezisine binaen; bugün bölge çapında yarın dünya çapında ticari ilişkilere yol açabilecek iş gezilerine devam edeceklerini söyledi.

Paris Ticaret Müşaviri Mehmet Cem Topbaş; Çorlu TSO Yöneticileri ve Trakya bölgesinde faaliyetleriyle hem bölge, hem de ülke ekonomisine katkı sağlayan işadamlarımızın ülkemizi ziyaret etmelerinden memnuniyet duyduk. Türkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin her iki ülke açısından önemli seviyelerde olduğunu, iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttığını, bazıları kendi alanlarında lider olmak üzere 500'ün üzerinde Fransız şirketinin Türkiye'de yatırımı bulunduğunu, Fransa'nın ihracatında Türkiye'nin AB ülkeleri hariç tutulmak üzere 4. ülke konumunda olduğunu ifade etti.

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; Türkiye ve Fransa arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi, ülkemiz ve bölgemizin gelişimi için çok önemlidir. Biraraya gelerek ortak akılla ortaya koyacağımız ilişkilerimizin gelişimi, ticari alışverişimizi sıklaştıracaktır. Ekonomik refah, toplumlar arasında barış ve huzuru sağlayan en önemli etkendir. Bu sebeple öncelikli hedefimiz ülkelerimiz arasındaki ikili ticaret hacmimizi arttırmak olmalıdır. Ticaretin gelişimi, Ülkelerimiz için ekonomik refahtır. Bizler daha fazla Fransa firmasının ülkemizde ve bölgemizde  iş yapmasını, daha fazla Türk firmasının  da Fransa'da yatırım yapmasını diliyoruz. Bu karşılıklı ziyaretlerimiz; büyük fırsatlara dönüştürülmelidir" dedi.

Çorlu TSO Heyeti; 28 Kasım 2013 tarihinde  Fransa İşadamları ve Girişimciler Federasyonu (FEDİF) Başkanı Nevzat Ceylan'a ziyarette bulundular.

FEDİF Başkanı Nevzat Ceylan ve Genel Sekreteri Hanifi Şenlik'e kendilerini kabul etmelerinden dolayı teşekkür eden Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün; " Çorlu TSO heyeti olarak Fransa'da  çeşitli temaslarda bulunuyoruz. Sizleri ziyaret etmek ve Fransa'daki Türk işadamlarımızla biraraya gelmek bizleri çok memnun etti. Sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.

FEDİF Genel Sekreteri Hanifi Şenlik ise; "Ülkenin  geleceği bizimde geleceğimiz. Fransa'ya katkıda bulunmak istiyoruz ve buradaki Türk işadamlarımıza elimizden geleni yapıyoruz. Fransa'da ayrıca bir Türk okulu var. Bunun sayısını artırmak için girişimlerimiz var. Burada Türkiye'deki dershaneler gibi  eğitim merkezleri var. Bunlar sayesinde daha iyi duruma gelmeliyiz. Sizlerin ziyareti de bizleri çok memnun etti.  Bir Türk heyetini ve Çorlu TSO heyetini Fransa'da ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz"dedi.

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Çorlu TSO heyeti ve Fransa İşadamları faaliyetlerini anlatarak çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Türkiye'deki bağlantılar, ziyaretler ve  faaliyetler konularında karşılıklı görüş alışverişinin ardından Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası   Meclis Başkanı Metin Akgün ve Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün günün anısına hatıra tabağı takdim etti.