12 Mayıs 2016
Çorlu TSO, TOBB´un 72´inci Genel Kurulu´na Katıldı

TOBB’un 72’inci Genel Kurulu M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, bazı eski bakanlar, oda ve borsa başkanları ile diğer davetlilerin katılımıyla 11 Mayıs 2016 Çarşamba günü TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirildi.

ÇORLU TSO TOBB GENEL KURUL DELEGELERİ, 72'İNCİ GENEL KURULDA Kİ YERLERİNİ ALDILAR

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclis Başkanı İsmail Güleroğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, TOBB Genel Kurul Delegeleri; Yavuz Hasçelik, İbrahim Gönül, Volkan Çelebi, Muammer Sert, Mustafa Filiz, Fatih Keskin, Atilla Gaygusuzoğlu, Ümit Kurtulmuş, Bülent Mutlu, Göksel Şahin, Yavuz Uylaş, Serkan Üzer ve Genel Sekreter İbrahim Karağöz, TOBB'un 72'inci Genel Kurulu'na iştirak ettiler.

Hisarcıklıoğlu; "Her Gün Bir Önceki Günden Daha Fazla Çalışmak Zorundayız"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 72. Genel Kurulu’nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, esas zenginliğin girişimci ruh olduğunu ifade ederek, “Hedeflere ulaşmak istiyorsak, geride kalmak istemiyorsak, her gün bir önceki günden daha fazla çalışmak zorundayız” dedi. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan TOBB Başkanı ‘Türkiye hepimizin’ mesajı verdi.

"İhracat Kapasitesinin Artırılması İçin Kobi’lere Daha Çok İhracat Yapmayı Öğretmek Gerekiyor"

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zenginleşmek için girişimcilikten başka çıkar yolunun olmadığını vurguladı. “Ezber bozan inovasyonlar yapan, yeni nesil girişimcilere ihtiyacımız var” diyen TOBB Başkanı yatırım teşvik sisteminin yenilenmesi, katma değeri artıracak faaliyetlerin desteklenmesi talebinde bulunurken, biyo, nano ve bilgi-işlem teknolojilerinin önemi üzerinde durdu. Hisarcıklıoğlu ihracat kapasitesinin artırılması için KOBİ’lere daha çok ihracat yapmayı öğretmek gerektiğinin altını çizdi.

"Tüm Çevre Coğrafyamızdaki Ülkeler İçinde Rol Model Haline Geldik"

"Oda ve Borsa camiamız, özel sektörün  birlikten  doğan  gücü  oldu" diyen Hisarcıklıoğlu; "Odalarımız ve Borsalarımız; özel sektörü en iyi temsil eden, üyelerinin sorunlarını çözen, hizmet kalitesi Avrupa standartlarına ulaşmış, çağdaş kurumlara dönüştü.Sorunlara teslim olmadık. Olumsuza odaklanmadık. Tüm çevre coğrafyamızdaki ülkeler için de rol model haline geldik. Küresel piyasalardaki iş örgütlerinin tamamında da söz sahibi olduk. Değişim ve dönüşümün öncüleri haline geldik. Bütün Dünya'ya bu milletin neler yapabileceğini gösterdik. Hem biz kazandık, hem Ülkemiz kazandı. Kimin sayesinde bunları başardık. Odalarımızın sayesinde, Borsalarımızın sayesinde. İşte bu salonu dolduran sizlerin sayesinde" dedi.

"Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Mesleklerde Çalışanların Belgeli Olması 25 Mayıs’ta Zorunlu Oluyor"

"Hisarcıklıoğlu; "Diğer bir konu mesleki yeterlilik belgesi. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların belgeli olması 25 Mayıs 2016'da zorunlu oluyor. Ancak iş dünyamız bunun pek farkında değil. TOBB olarak elimizi taşın altına koyduk. MEYBEM’i kurduk. Oda ve Borsalarımızla 81 ilde bu belgeleri veriyoruz. Devletimiz de burada üzerine düşeni yapıyor. Hem sınav ücretini karşılıyor, hem de sigorta işveren payınızı sizin yerinize 1 yıl ödüyor. Bu imkândan faydalanın" ifadelerini kullandı.

Genel Kurul gerçekleşen sunum ve konuşmaların ardından sona erdi.

HABER GÖRSELLERİ