29 Nisan 2016
İsmail Köroğlu "Uluslararası Arabuluculuk Sempozyumu" na İştirak Etti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, 29 Nisan 2016 Cuma günü İstanbul CVK Park Bosphorus Hotel'de gerçekleşen "Uluslararası Arabuluculuk Sempozyumu"na katıldı.

Uluslararası Arabuluculuk Sempozyumu TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, , Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Adalet Bakanı Yardımcısı Bülent Uçar, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Sempozyumun açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, arabuluculuk sistemi ile mahkemelerin iş yüklerinin azalacağını söyledi.

GÜVEN OLURSA, REEL SEKTÖR ÖNÜNÜ GÖRÜR

Hukuk sisteminin, sadece devletin değil ekonominin de direğiolduğunu söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Çünkü hukuk demek, güven demek. Güven olursa, reel sektör önünü görür, daha kolay risk alıp yatırım yapar, üretim yapar” dedi. Özel sektörde, işçisi ve işvereni toplam olarak 15 milyondan fazla insanın çalıştığını anlatan Hisarcıklıoğlu aileleriyle birlikte 60 milyon kişinin buradan iş ve aş sağladığını hatırlattı. Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Demek ki insanlarımız, çocuklarımız iş bulabilsin, daha iyi şartlarda yaşayabilsin istiyorsak, özel sektörümüzü güçlendirmemiz lazım. Daha sağlıklı iş ve yatırım ortamı sunmamız lazım.Adil ve etkin bir hukuk sistemi olması, bu noktada büyük önem taşıyor. AB normları da işte bu yüzden hem önemli hem de gerekli. İyi işleyen bir hukuk sistemi olursa, toplumda güven duygusu da artar. Kişilere ve kurumlarda güven varsa, ekonomi daha iyi ve adil işler. Güvenin olmadığı bir ülkedeyse, ne yaparsanız yapın, büyüme de istikrar da kalıcı olmuyor. Dolayısıyla su ve ekmek nasıl bir ihtiyaçsa, hukuk da aynen öyle bir ihtiyaç. Yani hukuk ekmektir" dedi.

HER BRANŞTAN YETİŞMİŞ İNSANLARIN ARABULUCU OLACAĞI SİSTEM KURULMALIDIR

"Arabuluculuk sistemini oturtmak için, İtalya gibi zorunlu olması da dahil, tedbirleri de mutlaka düşünmek gerektiğini bildiren TOBB Başkanı, “Ayrıca bu konuya daha fazla yetkin isimleri çekmek adına, sadece hukukçuların değil, her branştan yetişmiş insanların da, Arabulucu olmasını sağlayacak bir sistem kurmalıyız” açıklamasında bulundu.

HABER GÖRSELLERİ