18 Mart 2016
Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Yan Sanayi Yerleştirme Zirvesi Gerçekleşti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu'nun iştirak ettiği "Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Yan Sanayi Yerleştirme Zirvesi" 17 Mart 2016 Perşembe günü Namık Kemal Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Zirveye; Tekirdağ Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, Vali Yardımcısı Mümin Heybet, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün, Cumhurbaşkanı Danışmanı Mesut Uğur, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Tekirdağ Bilim ve Sanayi Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, akademik personel, Tekirdağ kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile savunma sanayicileri katıldı.

TÜDEP Başkanı Murat Yetişgin; "Bu programa 10 yıldır emek veriyoruz"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Platformu Derneği TÜDEP Başkanı Murat Yetişgin; ''TÜDEP olarak Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri yan sanayi yerleştirme programı üzerinde 10 yıldır emek veriyoruz. Bazı sektörler vardır bunlar motor sektörlerdir. Beraberinde havacılık ve uzay teknolojilerin de yüzün üzerinde nitelikli ve teknolojik tesisleri motor sektörü statüsündedir. Kendine bağlı sektörleri sürükler. Bu başlıkta bugün burada buluşuyor olmamız bizi ayrıca sevindiriyor'' dedi.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş; "Savunma Sanayisine Harcanan Her Kuruş Başka Teknolojiyi Tetiklemektedir"

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, savunma sanayinin öneminden bahsederek ''Biz tüm malzemeyi yerli yapalım dediğimizde işin ucu ya malzemeye dayanıyor ya da sensöre dayanıyor. Bu malzeme ve sensör teknolojisinin de gelişeceği yer Üniversitelerdir. Üniversiteleri biz bu alana çekebilirsek başarılı olabiliriz. Savunma sanayi sektörü zaman zaman ülkede eleştirilir.  Şunu söyleyebilirim ki Savunma Sanayisine harcanan her bir kuruş mutlaka başka bir teknolojisinin gelişmesini tetikliyor. Bu yüzden sektörde harcanan para son kuruşuna kadar helal bir paradır" ifadelerini kullandı.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün; "Milli Savunma Bakanlığımızın 26 Milyar 551 Milyon TL'lik Bütçesini İmzaladık"

Zirve'nin son bölümlerinde kürsüye gelen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, 2013 yılından bugüne kadar durmadan Milli Savunma Sanayimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Bugün bildiğini gibi Atak Helikopterlerimiz, geçen yıl 10 tanesi envantere girdi bugünlerde ise bir o kadarı daha envanterimize gireceğini biliyorum. 14 günlük zor çalışma şartları altında bütçemizi onayladık ve Milli Savunma bakanlığımızın 26 Milyar 551 Milyon TL'lik bütçesini imzaladık, hayırlı olmasını diliyorum'' diyerek konuşmasına son verdi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından protokol üyeleri ve katılımcılar, Üniversite içerisinde kurulan Savunma Sanayi ile ilgili firmaların standlarını dolaştılar.
HABER GÖRSELLERİ