Çorlu TSO İle Kaymakam Hulusi Doğan "Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi"nin Kurulması Hakkında İstişarede Bulundu

10 Ocak 2014
Çorlu TSO İle Kaymakam Hulusi Doğan

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Özer Göktepe, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu, Çorlu TSO Ar-Ge Komisyonu Üyeleri;  Önder Şen, Selim Sücüllü, Mehmet Manav, Mehmet Elverdi  09 Ocak 2014 Perşembe günü  Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi'nin bölgemize kazandırılması konusunda Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan'a ziyarette bulunarak  istişarede bulundular.

Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan; "Bizler mülki idari amirler olarak Çorlu'ya İleri Teknoloji Üniversitesi'nin kurulmasını sonuna kadar arzulayan ve destekleyen bir anlayışa sahibiz. Çorlu TSO'nun bu tür girişimlerini son derece doğru buluyorum. Birşey çalışmadan kazanılamaz. Bizler  çok çalışarak sonuna kadar mücadele etmeliyiz. Sanayi ağarlığımızı ön plana çıkarmalıyız ki bu işi isteyen diğer ilçelere karşı  artılarımızı göstermeliyiz. Bu konuda ilgili Bakanlıklara çalışmalarımızı ulaştırmalıyız. Talebimiz kabul edilirse;  Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesini bölgemize kazandıracağız"dedi.

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Özer Göktepe; "Çorlu hızlı nüfus artışıyla birlikte sürekli büyüyerek Trakya'nın en büyük şehri haline gelmiştir. Dolayısıyla Trakya'nın merkezi olan Çorlu'da bir üniversitenin sağlayacağı araştırma, geliştirme, inovasyon, sosyal ve kültürel hizmetlere duyduğu ihtiyaç oldukça belirgin hale gelmiştir. Bununla birlikte Çorlu'ya Teknoloji Üniversitesi'nin gerekliliği yadsınamaz bir hal almıştır. Kurulması planlanan Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi ile başta sanayinin yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak, katmadeğeri yüksek Ar-Ge çalışmaları yapmak üretilen ortak projeler ile Türk sanayisinin rekabet gücünü yükseltmek ve yeni istihdam alanlarının sağlanmasına katkıda bulunması amaçlanmaktadır" dedi.

Üniversitelerin bulundukları şehirlerde; ekonomik gelişim, istihdam oluşumu, üretim artışı, teknoloji transferi, nitelikli nüfus artışı, ticari sektörlerde hareketlenme ve kamu hizmetlerinde çeşitlilik sağladığını belirten Çorlu TSO  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu; "Üniversite - şehir ve üniversite - sanayi etkileşiminin gerçekleşmesi için  ilçemizde bir teknik üniversitenin kurulmasının Çorlu'ya  ve Çorlululara, bölgedeki sanayiye, endüstriye nihayetinde ülkemize büyük yararlar sağlayacağına inanıyorum. Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi bölgemize vizyon getirecek, yeni bir iklim kazandıracak ve getireceği yeniliklerle Çorlu'nun sosyal havasını değiştirecektir. Çorlu'da üniversitenin  kurulması bu nedenle önem arz etmektedir. Çorlu'nun önümüzdeki yılarda ki durumunu göz önüne alırsak; Türkiye'de önemli bir yere sahip olan bölgemize;  ihtiyacı olan böyle güzel bir üniversiteyi kazandırarak üyelerimizin ticaretine, sosyal yapısına büyük katkılar sağlayacağını düşünmekteyim. Çorlu'muza teknik üniversitenin  kurulması en önemli görevlerimiz arasındadır. Bu projenin Trakya'da tüm ticaret erbabına ve sanayicilerimize katmadeğer sağlayacağını düşünüyorum"dedi.