Çorlu TSO´da "Çevre Mevzuatı" Eğitimi Gerçekleşti
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Çevre Mevzuatı Eğitimi" 06 Şubat 2014 Perşembe günü Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleşti.
Sanayi Yaşam Demek; "İş Olmadan Aş, Aş Olmadan Yaşam Olmaz"
Eğitimin açılış konuşmasında söz alan Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün; "Çevreyi genel olarak insanın içinde yaşayarak sürekli olarak yararlandığı, etkileşim halinde olduğu sistemler bütünü olarak tanımlayabiliriz. Bu sistemler bütününü her anlamda; gerek hukuki, gerekse insani yollarla korumalıyız. Öte yandan bir diğer önemli konu da sanayimiz, çünkü artık sanayi de yaşam demek. Takdir edersiniz ki iş olmadan aş, aş olmadan da yaşam olmuyor. İşte bu iki önemli olguyu paralel bir şekilde yürütmemize yardımcı olanlar, siz değerli sanayicilerimize önemli bilgiler vermek, mevzuat ve uygulamalarda tıkanan konular varsa diyalog ile çözmek için aramızdalar. Bu duygu ve düşünceler ile çevre ve şehircilik müdürlüğümüzce, üyelerimizle bir araya gelerek bizlerle bilgi ve tecrübelerini paylaştığı için teşekkür ediyor, siz değerli üyelerimizle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek saygılarımı sunuyorum"dedi.
Çorlu TSO Olarak; "Sanayi Yoluyla Kalkınma Hedefine Yürürken Çevreyi Koruma Bilinciyle Hareket Etmeye Devam Edeceğiz"
Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu konuşmasında; "Bilindiği üzere kalkınmanın temellerinden biri olan ve istihdam yaratan sanayinin ülke ekonomisindeki yeri tartışılamaz. Sanayi açısından bakıldığında; "çevre" konusu her geçen gün daha çok gündeme gelen, yeni düzenlemeler ile uyum çalışmaları süratle devam eden ve gündemden neredeyse hiç inmeyen bir konu haline gelmiştir. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, sanayi yoluyla kalkınma hedefine yürürken çevreyi korumanın çok önemli olduğunu her fırsatta dile getirmekte ve bu bilinçle hareket etmektedir. Odamız bu farkındalıkla, bir yandan sanayinin gelişimini hedeflerken bir yandan da çevresel değerleri en üst seviyede tutmaktadır. Bu düşüncelerle seminerimize katılan değerli eğitmenlerimize ve çok kıymetli konuklarımıza teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum"dedi.
Eğitimimiz İle Çevre Mevzuatıyla İlgili Sorunlara Çözümler Üreteceğiz
Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak konuşmasında; "Öncelikle bizlere siz değerli katılımcılarımız ile buluşma imkanını sağlayan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür ediyorum. Bugün gelişen, sanayileşen, ülkemizde; sanayileşmenin sonucunda oluşan çevre mevzuatı ile ilgili problemleri aşmak hepimizin öncelikli sorunları arasında geliyor. Şunu da bilmemiz gerekiyor ki; çevreyle ilgili problemlerin giderilmesi için sadece bir kurumun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesiyle bu sorunların aşılması mümkün değil. Bunun için çevre mevzuatının etrafında toplanan tüm birimlerin ortak hareket etmesi, interaktif bir şekilde problemlerin üzerine gitmesi gerekiyor. Bugün yapmış olduğumuz eğitim sonucunda çevre mevzuatıyla ilgili karşılaştığımız sorunların çözümü ile ilgili bir sonuç oluşturmaya çalışacağız"dedi.
Eğitimde; "Çevre Düzeni Planı Uygulamaları" konusunda Şehir Plancısı Nalan Gülen, "Çevre Denetimleri" konusunda Çevre Mühendisi Güllü Serbes, "Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Hizmetleri" konusunda Çevre Yüksek Mühendisi Semra Çalışkan, "ÇED İzinleri" konusunda Şehir Plancısı Caner Bülbül, "Çevre İzinleri" konusunda Çevre Mühendisi Enes Akdemir, "Korunan Alanlarda Çevre Bilinci" konusunda Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürü Dr. Jale Sezen katılımcılara bilgiler verdi.