"Trakya´da Yaşam" Konulu Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni Gerçekleşti

27 Ocak 2014

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "Trakya'da Yaşam"  konulu fotoğraf yarışması ödül töreni ve sergisi  25 Ocak 2014 Cumartesi günü  Orion AVM sergi alanında gerçekleşti.

46 katılımcının, 134 eser ile iştirak ettiği fotoğraf yarışmamızda, seçici kurul üyelerimizin yaptığı değerlendirme sonucunda;  Filiz Görgör'ün "Pancar Pekmezi" adlı eseri 1. lik ödülüne, Ahmet Turan Kural "Tarım Sulaması" 2. lik ödülüne, Alev Özcan "Müzisyenler" 3. lük ödülüne, Volkan Karcebaş'ın "Kışlıklar Hazırlanıyor", Erhan Baycan'ın "Geçit Ağzı Köyü", Servet Çınar'ın "Kadir Gecesi" adlı eserleri mansiyon  ödülü  almaya hak kazanmışlardır.

Törenin açılış konuşmasını yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu; "Yarışmaya, Trakya'nın Farklı yerlerinde çekilmiş, bölgemizin yaşamını ve kültürünü anlatan birbirinden değerli 134 fotoğraf geldi.  Juri üyelerimiz ile birlikte yaptığımız değerlendirmeler sonucunda bölgemizin geçmişini, bugününü ve geleceğini yansıtan kareleri sergilemekten dolayı memnuniyet duyuyoruz.  Geçmişimizle ilgili kültürümüzü anlatan ne kadar çok fotoğrafımız olursa, geleceğe de o kadar güzel kareler bırakırız. İnşallah bu fotoğraflar da, hem fiziki hem de manevi değerlerin korunması adına son derece önemli bilgi ve belgeler  olacaklardır.

Her yıl farklı temalarda bu sanatın yaşatılması adına çeşitli yarışmalar düzenlemek istiyoruz. Umarız gelecekte bu yarışmanın uluslararası düzeyde, daha geniş katılımlarla yapılabilmesini sağlarız. Bizlere fotoğraflarını  gönderen ve bizlerle eserlerini paylaşan yarışmacılarımıza, organizasyon ve değerlendirmede emeği geçen Jüri üyelerimize, Tekirdağ Genç Girişimciler İcra Komitesi'ne ve Ödül Törenimizin gerçekleşmesi ve sergimizin yayınlanmasına olanak sağlayan Orion Yönetimine  teşekkür ediyoruz" dedi.

Ardından Törende konuşan Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün;   "Odamız tarafindan geleneksel olarak ikincisi gerçekleştirilen Trakya'da sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamdan fotoğraf karelerinin yer aldığı "Trakya'da Yaşam"  konulu fotoğraf  yarışmamız  gayet renkli, sıcak ve birbirinden değerli, Trakya'nın güzelliklerini anlatan fotoğraflarla taçlandı. Öyle sanıyorum ki sergimize katılan vatandaşlarımızın da oldukça beğenisini kazanacaktır. Fotoğraf Yarışmamıza katılan tüm yarışmacı kardeşlerimiz büyük emek sarf ederek ortaya çok güzel fotoğraflar çıkarmışlar. Emeklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bölgemizin tarihsel,  sosyal ve kültürel alanlarda tanıtımına  yönelik çalışmalar yapılmasının önemini bilen bir oda olarak gelecekte bu yarışmanın uluslararası düzeyde, daha geniş katılımlarla yapılabilmesini arzu etmekteyiz. Şahsım ve Odamız Meclisi adına organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Odamız "Trakya'da Yaşam" konulu fotoğraf yarışmasında 1.'lik ödülünü alan Filiz Görgör'e ödülünü  Odamız Meclis Başkanı  Metin Akgün, 2.'lik ödülü alan Ahmet Turan Kural'a Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, 3.'lük ödülünü alan Alev Özcan'ı temsilen; Buğsem Fıçıcıoğlu'na ödülünü Odamız Yönetim Kurulu Üyesi  Müslüm Kahraman, Mansiyon ödülü alan Volkan Karcebaş'a ödülünü Odamız Meclis Üyesi Atilla Gaygusuzoğlu, Mansiyon ödülün alan Erhan Baycan'a ödülünü Tekirdağ Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hülya Perin, Mansiyon ödülün alan Servet Çınar'a ödülünü Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu  ödülünü takdim etti.

Çorlu Orion AVM Sergi alanında yer alan "Trakya'da Yaşam" konulu fotoğraf sergisi  30 Ocak 2014 tarihinde sona erecektir.

Yarışmada 1.'lik ödülünü alan Filiz Görgör'e ödülünü Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün takdim etti.

Yarışmada 2.'lik ödülünü alan Ahmet Turan Kural'a ödülünü Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  İsmail Köroğlu takdim etti.

Yarışmada 3.'lük ödülünü alan Alev Özcan'ı temsilen Buğsem Fıçıcıoğlu'na ödülü Çorlu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Kahraman takdim etti.

Yarışmada Mansiyon ödülü alan Volkan Karcebaş'a ödülünü Çorlu TSO Meclis Üyesi Atilla Gaygusuzoğlu takdim etti.

Yarışmada Mansiyon ödülü alan Erhan Baycan'a ödülünü Tekirdağ Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hülya Perin takdim etti.

Yarışmada Mansiyon ödülü alan Servet Çınar'a ödülünü Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu takdim etti.