Çorlu TSO 2014 Yılı Meslek Komiteleri 1. Bileşik Toplantısını Gerçekleştirdi
TOBB 5174 sayılı Kanun kapsamında Odaların asli görevi olan Madde 4: "Odalar; Üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ile halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak" hususları çerçevesinde; "Odamız Üyelerinin Ticari ve Sınai Hayatının Değerlendirilmesi" başlığı altında, Odamız 2014 yılı Meslek Komiteleri 1. Bileşik Toplantısı, 01 Mart 2014, Cumartesi günü Silverside Otelde gerçekleşti.
Toplantıda; Odamızın üyelerine ve Çorlu'ya yönelik yaptığı hizmetler hakkında bilgilerin verilmesinin ardından Çorlu TSO'nun yaptığı çalışmalar sinevizyon eşliğinde takdim edildi.
Toplantıya; Ak Parti Tekirdağ Milletvekili, Çorlu Belediye Başkan Adayı ve Odamız (eski) Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yemişçi, Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Odamız Meslek Komite Üyeleri ve Başkanları, Disiplin Kurulu, Odamız Eski Başkanları, Akademisyenler ve Basın Mensupları katılımda bulundular.
Çorlu TSO olarak üyelerimizin sorunlarına duyarlı olmaya devam edeceğiz.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün; "Mevzuatımız gereği yılda iki kere gerçekleştirilen ve tüm camiamızın bir araya geldiği bu toplantıların büyük önem arz ettiği düşüncesindeyim. Toplam 106 kişiden oluşan meslek komitelerimiz, bölgenin üretimi ve ticaretindeki sorunların çözümünde ‘çekirdek' görevi üstlenmektedir. Bölgemiz ekonomisinin gelişmesi için bizlere bir çok görev düşüyor. Özellikle meslek komitelerimizin çok iyi çalışması ve projeler üretmesi gerekiyor. Meslek komitelerimizden gelen tüm kararlar odamız yönetimi tarafından titizlikle incelenerek bölgemizin gelişimi konusunda gerekli olan adımlar atılıyor. Birlik ve beraberlik ruhuyla bölge ekonomisinin geliştirilmesi, istihdamın ve ihracatın artırılması, bölgenin ekonomik potansiyelinin etkin biçimde geliştirilmesi, odamızın üyelerine ve bölgeye daha kaliteli hizmet vermesi öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Hedeflerimize başarıyla ulaşabilme konusunda takım ruhuyla hep beraber daha çok çalışacağız. Daha çok yatırım ve istihdam ile Çorlu ekonomisini daha da ileri noktalara taşıyacağız. Bunun için hepimize önemli görevler düşüyor ve bu görevlerin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bunun için yapmamız gereken en önemli şey; odamız, meslek komitelerimiz ve üyelerimizin nabzını hissedebilecek iletişimi sağlamaktır. Böylelikle meclisimiz, yönetim kurulumuz ve meslek komitelerimiz olarak; üyelerimizin odamızdan beklentilerini fazlasıyla karşılamaya, yaşadığı ülkenin, bölgenin, şehrin sanayicisinin ve üyelerimizin sorunlarına duyarlı olmaya devam edeceğiz.
Komitelerimiz; esnafımızın ve sanayicimizin nabzını tutan birimlerimizdir
Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu konuşmasında; "Bilindiği üzere Çorlumuz, sanayisi ve ticareti ile her geçen gün büyümekte ve büyümeye de devam etmektedir. Bizler, sanayicisi ile esnafı ile ilçemizin ekonomik ve sosyal refahının lokomotifi olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu görevi yerine getirirken de devraldığımız bayrağı daha yükseklere taşımanın bilinci ve sorumluluğuyla hareket etmekteyiz. Bu bağlamda odamızın ve siz değerli komitelerimizin önemi bir kez daha öne çıkmaktadır. Komitelerimiz; esnafımızın ve sanayicimizin nabzını tutan birimlerimizdir. Bizler, üyelerimizin, esnafımızın ve sanayicimizin sıkıntılarını komite başkanlarımızdan, komite üyelerimizden alır, bu vesile ile ilçemizin ve sizlerin sorunlarına sahip çıkarız. Takdir edersinizki komitelerimizin sıkıntılarını tespit etmek, bunları her ortamda dile getirmek ve çözmek bizlerin öncelikli görevidir.Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla beraber her zaman gerek meclis üyelerimizin gerekse siz komite üyelerimizin değerli görüşlerinin önemine inandık. Sizlerden bize ulaşan konularınız konularımız, sorunlarınız sorunlarımız oldu ve gereken neyse elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. Konuşmalarımda özellikle altını çizdiğim bir nokta vardır ki, o da sizin sorunlarınızı sizden daha iyi kimsenin bilemeyeceğidir. Özellikle sektörel anlamda yaşanan sorunlarınızı, ancak siz bizlere ilettiğiniz takdirde bizler öğrenebilmekteyiz. O nedenledir ki istediğimiz daima iletişim içinde olmamız ve sağlıklı diyalog içerisinde yolumuza devam etmemizdir.
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu Üniversite -Sanayi işbirliği için büyük bir adım oldu
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda Tekirdağ Tabip Odası ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliğinde 01-02 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen İşçi Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu'nun anlam ve önemini belirtmek için konuşan Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Ünal; "Sempozyum düzenleme komitesi olarak çalışmalarımız yaklaşık dokuz ay sürdü. Sempozyum düzenleme çalışmalarında biz sağlıkçılar olarak herzaman kişilerin sağlığını önemsiyoruz. Ama konunun içinde kimler var hangi meslek grupları içerisinde çalışırız diye araştırmalar yaptık. Bunun sonucunda gördük ki, sağlıkçılardan başka işçi sağlığını ve güvenliğini önemseyen birçok meslek grupları var. Temel amacımız bu meslek gruplarını bir araya getirmek her birinin içinde bulundukları koşulları ayrı ayrı anlatabilmelerini sağlamak ve onlarla birlikte işçi sağlığını ve iş güvenliğiyle ilgili projeler geliştirmeyi planlamaktayız. Toplantımıza Türkiye'nin birçok yerinden akademisyenler, farklı meslek grupları ve çalışanları katıldılar. Yaklaşık 240 katılımcının olduğu sempozyumu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sempozyum düzenleme komitesi olarak katkılarından dolayı Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu sempozyumun Üniversite -Sanayi işbirliği için büyük bir adım olduğunu düşünüyoruz"dedi.