Çorlu TSO Personeli "Mutlu Bir Yaşam Yaratmak Eğitimi"ne Katıldıa

10 Mart 2014
Çorlu TSO Personeli "Mutlu Bir Yaşam Yaratmak Eğitimi"ne Katıldıa

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası personeline yönelik olarak  düzenlenen "Mutlu Bir Yaşam Yaratmak Eğitimi" 08 Mart 2014 Cumartesi günü gerçekleşti.

Eğitmen Devrim Güney tarafından, Çorlu TSO Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen eğitimde, insanların hayattaki mutluluk kaynakları, bir birey için hayatın olmazsa olmazları karşılıklı olarak istişare edildi.

Mutluluk farklı gözlerle bakmaktır diyerek eğitime başlayan Eğitmen Devrim Güney; "Bazılarımız bardağın yarısı boş derken bazılarımız ise bardağın yarısının dolu olduğunu görür. Trafikte sıkışıp kalmışken, zamanı gün içinde yaşayabileceğiniz güzellikleri düşünmek,  çözmeye çalıştığınız bir soruna odaklanmak ya da büyük fikirleriniz için beyin fırtınası yapmak için kullanabilirsiniz. Kimi zaman yaşamın bizi dışladığını hissedebiliriz ancak yaşadığımız durumla ilgili olarak yeni bir çerçeve çizebiliriz. Böyle yaptığımızda, gün sonunda yaşamınızda daha fazla barış ve mutluluk olduğunu fark edeceksiniz. Neyin doğru olduğunu fark etmeye başlamak ve gözlerinizin önünde dünyanın değişmeye başladığını görmek için zaman ayırın" dedi.

Eğitmen Devrim Güney; "Sahip olduğunuz güzellikleri düşünmek için biraz zaman ayırın. Siz istediğiniz hiçbir şeyi elde edemediğinizi düşünseniz bile sizin için özel ve değerli olan bir şeyler mutlaka vardır. Bu eviniz, aileniz, çocuklarınız, işiniz ya da sahip olduğunuz kişisel bir özellik olabilir. Sahip olduğunuz şeyler için yaşama teşekkür edin. Eğer gün içinde yaptığınız ilk şey 'teşekkür etmek' ise daha sonrakiler kendiliğinden olacaktır. Minnettarlığı öğrenmek, neşe ve mutluluğun size akmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Mutlu olmanın farklı yolları olduğunu belirten Güney; bazı davranışlarınız başkaları tarafından onaylanmayabilir. Herkesin bakış açısının farklı olacağını bilerek,  başkalarını memnun etmek için çabalamayın. Aynı şekilde davranışlarınız için takdir de beklemeyin. Sadece kendi iç sesinizi dinleyin. Kendinizle ilgili en doğru kararı bir tek siz verebilirsiniz. Hepimiz zaman zaman hatalar yapabilir ve bu hataları ısrarla tekrarlayabiliriz. Aynı şekilde diğer insanlarda bize karşı hata yapabilir ya da zor duruma düşürebilirler. Böyle durumlarda öfkelenip karşıdakinin kalbini kırabilirsiniz. Ancak bir süre sonra sakinleştiğinizde, pişmanlık duyup mutsuz olabilirsiniz. Öfkelendiğiniz şeylere hemen tepki vermek yerine sakinleştiğiniz zaman kendinizi uygun biçimde ifade edin" açıklamalarında bulundu.

"Mutlu Bir Yaşam Yaratmak Eğitimi"nin son bölümünde ise Eğitmen Devrim Güney tarafından Çorlu TSO personeline yönelik olarak bir dizi uygulamalar gerçekleştirildi.