Odamız Yönetimi ve Yerel Basın Kahvaltı Organizasyonu Gerçekleşti
14 Ağustos 2014
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetimi ve Yerel Basın kahvaltı organizasyonu 14 Ağustos 2014 Perşembe günü Çorlu Divan Otel'de gerçekleşti.Basın Mensupları; Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Meclis Başkan Yardımcıları; Ersan Peyamisafa ve Yavuz Hasçelik, Meclis Katip Üyesi Miraç Çolak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu ve Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy ve Haluk Perçin Bayındır tarafından ağırlandılar.
"Yerel Basının Gönlümüzde Önemli Bir Yeri Var"
Burada bulunma sebebinin basın mensupları ile fikir alış verişinde bulunmak ve önerilerinden yararlanmak olduğunu belirten Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün; "Çorlu basın mensupları olarak, odamızın faaliyetlerini her zaman yayınlayarak, hizmetlerimizin duyurulmasında bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı, şahsım ve meclisim adına bütün basın mensubu arkadaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum. Gazetecilik önemli bir meslektir. Türkiye'de ve Çorlumuz da insanlarımızın gönlünde yerel basının önemli bir yeri var. Basının olmaması demek o ülkede demokrasinin olmaması manasına gelir. Basınımız ne kadar hürse demokrasinin de o kadar gelişmiş olduğunu anlayabiliriz. İlçemiz haberlerinin halkımıza hızlı ve doğru bir şekilde ulaştırması sizlerin önemini her defasında bizlere gösteriyor. Tekrardan burada bizimle olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.
"İlçemizde Teknik Üniversitenin Kurulması Ülkemize Büyük Yararlar Sağlayacaktır"
Çağdaş demokrasilerde yerel medyanın çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; "Toplumun dili, kulağı olan yerel basın, toplumun beklenti şikayet ve taleplerini yerel merkezi yönetimlere ulaştıran en önemli vasıtadır. Bizde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlerin yanımızda olduğunuzu görmekten mutluluk duyuyoruz. Değerli basın mensupları bugün sizlerle üç önemli konuyu paylaşmak istiyorum. Bunlardan ilki Çorlumuza İleri Teknoloji Üniversitesinin kurulması. Bir şeyler üretebilmek ve yaşama dair değerler ortaya koyabilmek için herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı vardır. En büyük, en kıymetli eserin eğitim için yapılan eserler olduğunu düşünüyoruz. Üniversite - şehir ve üniversite - sanayi etkileşiminin gerçekleşmesi için ilçemizde bir teknik üniversitenin kurulmasının Çorlu'ya ve Çorlululara, bölgedeki sanayiye, endüstriye, nihayetinde ülkemize büyük yararlar sağlayacağına inanıyorum. Çorlu'da üniversitenin kurulması bu nedenle önem arz etmektedir.
"Taleplerimizi iletmemizdeki cesaretimizi devam ettirdiğimiz sürece, istediğimiz sonuçları alabileceğimizi düşünüyorum"
Türkiye'nin 2023'te 500 milyar dolarlık ihracat ve 1.1 trilyon dolarlık dış ticaret hedefine ulaşabilmesi için önemli bir lojistik yatırımına ihtiyacı var. 2013 yılı toplam yatırımı 28 milyar dolar olan lojistik sektörünün 2023 hedef büyüklüğü 68 milyar dolar. Buna göre lojistik alanına her yıl ortalama 4 milyar dolar yatırım yapılarak, on yılda 40 milyar dolarlık yatırımın tamamlanması gerekiyor. Bizler hazırladığımız proje ile Çorlu lojistik köy fizibilite çalışmasını bitirdik. Önümüzdeki günlerde bu raporu sizlerle paylaşacağız, kurulması gecikmiş olan Çorlu lojistik köy projemizin bir an önce faaliyete geçmesi bizim için büyük önem arz etmektedir. Ayrıca üzerinde durduğumuz bir konu daha var; uluslar arası ticaretin hızlı bir şekilde geliştiği ilçemiz ve bölgemizin en önemli eksikliklerinden biri olan, dünya standartlarında hizmet verecek bir fuar alanının bulunmaması. Çorlu fuar alanı kurma açısından oldukça önemli olanaklar sunan bir konumdadır. Çorlu'nun deniz kenarında bir ilin ilçesi olması özellikle bölge içinde avantajlı bir konuma gelmesini sağlamaktadır. Çorlu mevcut havaalanı, limanları, demiryolu ve denizyolu bağlantıları ile gelişmiş bir fuar alanına üs olabilecek niteliklere haizdir. Bu itibarla, odamız tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, Çorlu havaalanı karşısında maliye bakanlığı milli emlak genel müdürlüğü bünyesinde bulunan 936.000 m2 arazi tespit edilmiş olup, bu arazinin uluslar arası fuar alanı olarak değerlendirilmesi mümkündür. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilçemiz ve bölgemizin yıllardır eksikliğini duyduğu, uluslar arası fuar alanını bölgemize kazandırmak ve kalkınmada kaldıraç görevi gören fuarcılık sektörü ile hem bölge hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak amacımız doğrultusunda, Belediyelerimizin, oda/borsaların, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının ve türkiye odalar ve borsalar birliği'mizin söz konusu fuar alanına destek vereceklerine inancımız tamdır. Sizlerinde takip ettiği üzere yeni hizmet binamızın inşaatı hızla devam etmekte olup, üyelerimize Çorlumuza, bölgemize yakışır, kendi enerjisini üreten akıllı hizmet binamızı en kısa sürede üyelerimizin hizmetine inşallah açacağız. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı sorumluluğunu taşımaya başladığımdan beri bu ilkeler doğrultusunda görev yapmaya, ticaretimizi ve sanayimizi başarıyla geleceğe taşıma misyonuna katkıda bulunma gayreti içinde olduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Destekleri için başta değerli üyelerimiz olmak üzere meslek komitelerimize, meclisimize, yönetim kurulumuza ve siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum"dedi.