Çorlu TSO TOBB Delegeleri, TOBB´un 70. Genel Kuruluna Katıldılar

23 Mayıs 2014
Çorlu TSO TOBB Delegeleri, TOBB´un 70. Genel Kuruluna Katıldılar

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Birlik Genel Kurul Delegeleri; İbrahim Gönül, Volkan Çelebi, Muammer Sert, Levent Bormalı, Mustafa Filiz, Sinan Kumyol, Ümit Kurtulmuş, Göksel Şahin ve Serkan Üzer, 22 Mayıs 2014 Perşembe günü düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 70. Genel Kurulu'na katıldılar.

Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Salonu'nda, Soma‘da yaşanan felaket için yapılan saygı duruşuyla başlayan genel kurula Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve diğer bakanlar iştirak ettiler.

"HÜKÜMETTEN ALACAĞIMIZ DESTEK, REFORM ATEŞİNİ YENİDEN CANLANDIRACAKTIR"

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, genel kurul konuşmasına Soma'da yaşanan felaket nedeniyle duyduğu acıyı ifade ederek başladı. Soma'da hayatını kaybeden işçilerin aileleri için başlattıkları yardım kampanyasını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bütün iş dünyasını bir kez daha destek olmaya çağırdı. Hükümetin son 10 yılda hayata geçirdiği ekonomik reformların, iş dünyasına cesaret ve güven verdiğini şimdi, reform ateşini yeniden canlandırıp, eksik kalanların tamamlanması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "İşte o zaman bu camia Allah'ın izniyle, daha büyük hedeflere de ulaşır. Biz hazırlığımızı yapıyoruz. Düzenli anketlerle iş dünyasının nabzını tutuyoruz. Görüyoruz ki, iş dünyamız geleceğe umutla bakıyor. Zaten umut olmadan kalkınma olmaz. Ama ihtiyaç duyulan yapısal reformlar var. Bunlardan ilk 5 öncelikli alan vergi reformu, cari açığı azaltacak sanayi stratejisi, istihdamın teşviki, girdi maliyetlerinin azaltılması ve reel sektörün bankalarla çalışma ortamının iyileştirilmesi" şeklinde konuştu.

"ODA VE BORSA BAŞKANLARININ EMEKLERİ BAŞARIYI GETİRDİ"

Oda ve Borsa başkanlarımız, iş âleminin kanaat önderleri olma görevini hakkıyla üstlendiler diyen Hisarcıklıoğlu; "Şehirlerinin kalkınması ve markalaşması için emek verdiler, fikir ve proje ürettiler.İşte tüm bu faaliyetler, tüm bu başarılar, sizlerin, tüm camiamızın eseridir. Gösterdiğiniz gayret ve emek için, her birinizi tek tek kutluyor, hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyor, sizleri yürekten alkışlıyorum. Çalışmalarımızın dayandığı ikinci sütun, sağlanan istikrarla birlikte hükümetimizin ve meclisimizin iş dünyamıza verdiği destek, hayata geçirdiği düzenlemelerdir. Bu iki sütundan biri eksik olsaydı bu başarılar yakalanamazdı. Bu nedenle çalışmalarımızda yanımızda olan Cumhurbaşkanımıza, Meclis Başkanımıza, Başbakanımıza, Ana Muhalefet Partimizin Genel Başkanına, Bakanlarımıza, siyasi partilerimize, tüm Meclisimize, camiam adına teşekkür ediyorum" dedi.