ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI

EN DE

Çorlu TSO´ da "Genel Yönetim Eğitimi" Gerçekleşti

15 Mayıs 2014
Çorlu TSO´ da "Genel Yönetim Eğitimi" Gerçekleşti
            Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın ( Çorlu TSO)  üyelerine yönelik olarak düzenlediği eğitimler kapsamında 14-15 Nisan tarihleri arasında "Genel Yönetim Eğitimi" gerçekleşti.

            Çorlu TSO Meclis Salonu'nda gerçekleşen eğitimde Zeki Yüksekbilgili, yönetim, yönetici, yöneticilik yolundaki tuzaklar, temel yönetim faaliyetleri, genel yönetim ve koçluk konuları hakkında katılımcılara geniş bilgiler verdi.

           "YÖNETİM ÜÇ ŞEKİLDE İNCELENİR"

          Eğitimin ilk konusu olarak yönetimi açıklayan Yüksekbilgili; "İdare edenler ve edilenlerin olduğu bir ortamda, belli sonuçlara ulaşmak veya belli bir amacın gerçekleştirilmesi için, maddi ve manevi kaynakların kullanımı, beyin ile beden güçlerinin harekete geçmesine 'yönetim' denir. Yönetim; siyasal, ailesel ve profesyonel yönetim olarak üç farklı şekilde incelenebilir" ifadelerini kullandı.

         "YÖNETİCİ'NİN ANALİTİK BECERİSİ PLANLAMA VE KARAR ALMA SAFHASINDA İŞE YARAR"

         "Yönetici başkaları vasıtasıyla iş gören kişidir" diyen Yüksekbilgili; "Yöneticinin üç beceriye ihtiyacı vardır. Bunlar; analitik, teknik ve insani beceridir. İnsani beceri; çevredeki insanlarla birlikte çalışabilmektir. Teknik beceri; belirli bir teknik faaliyet alanının bilinmesi bu faaliyet alanı ile ilgili işlerin yapılabilmesi, mevcut teknik araçların kullanılabilmesidir. Analitik beceri ise işletmeyi bir bütün olarak görmek, yapılan planların ve alınan kararların işletmenin bir bölümü için değil, bütünü için yararlı olması gerektiğini anlayabilmektir" açıklamalarında bulundu.

         "ÖNYARGISIZI OLAN YÖNETİCİ KAZANIR"

         Yöneticinin yolundaki tuzaklardan bahseden Zeki Yüksekbilgili, "Ayrıntılar üzerinde fazla zaman harcamamalıyız. Ayrıntılar çalışanlara bırakılmalıdır. Sonuçlardan çok kurallara odaklanılmalıdır. Çalışanlar, yöneticiler için çalışmaktan çok şahıs için çalıştıklarında daha mutlu olurlar. Rahatsız edici durumlardan kaçınmak gerekir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında yönetici her zaman doğrudan, soruna özgü ve önyargısız davranmalıdır. Her şeyi yönetici yapmamalıdır" dedi.  

         "İYİ BİR YÖNETİCİ OLMANIN YOLU DİNLEMEKTEN GEÇER"

        Temel yönetim faaliyetlerini beş ana başlık altında açıklayan Yüksekbilgili; "Planlama, Organize etmek, Uygulama, koordine etmek ve kontrol etmek temel yönetimin başlıca kurallarıdır. Planlama iş hayatında ileriye yönelik olarak önemli bir yer tutar. İyi bir yöneticinin en büyük özelliği 'dinlemek' olmalıdır. Dinlemeyi bilmeyen yönetici kendi ekibini kontrol edemez. Her konuşmanın sonu mutlaka beklenmelidir" ifadelerini kullandı.

        "LİDER OLMANIN EN BELİRGİN ÖZELLİĞİ GÜVEN VE DİNLEME BECERİSİDİR"

        Eğitimin son bölümünde "İyi bir koçun belirli özellikleri vardır" diyen Yüksekbilgili; "Güvene dayalı bir liderlik stili geliştirmiş, kişisel vizyon sahibi, hedef ve sonuç odaklı, soru sorma ve dinleme becerileri güçlü, geri bildirim alıp verebilen, çift yönlü iletişime hakim ve takip yeteneği güçlü olan bir lider tam anlamıyla 'iyi bir lider' olarak adından söz ettirebilir. Net ve beden dilini iyi kullanarak, çalışanlara ve  ekibinize daha iyi seslenebilirsiniz" diyerek eğitimi tamamladı.

GÜNCEL