Çorlu TSO Üyelerine Bulgaristan´da Yeni İş Fırsatları Arıyor

21 Nisan 2014
Çorlu TSO Üyelerine Bulgaristan´da Yeni İş Fırsatları Arıyor
 T.C. Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci Ziyaretinden

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) heyeti Akreditasyon sistemi çerçevesinde; Bulgaristan'ın Plovdiv  şehrinde yeni iş fırsatları yaratmak ve iki ülkenin ticari bağlarını güçlendirmek için bir dizi ziyarette bulundular.

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı; İsmail Köroğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy, Haluk Perçin Bayındır, Haşim Yiğit, Müslüm Kahraman ve Fatih Keskin  17 Nisan 2014 Perşembe günü  T.C. Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, Ticari Ateşe Barış Yeniçeri ve Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dobrina Prodanova'ya ziyarette bulundular.

"Hedefimiz Ülkeler Arasındaki Ticaret Hacmini Arttırmaktır"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden T.C. Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci konuşmasında; Ülkeler arasındaki ticaret hacmini arttırmanın kendileri için de öncelikli amaç olduğunu, iş adamlarının rahatlıkla seyahat edebilmesi ve ticaret yapabilmeleri için her türlü kolaylığı göstermeye, Türk ve Bulgar iş adamlarını bir araya getirmek amacıyla düzenlenecek olan her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

"Bu Tür Ziyaretler Ülkeler Arası Pazar Fırsatlarını Arttırır"

T.C. Filibe Ticaret Ateşesi Barış Yeniçeri ise konuşmasında; "Bu tür ziyaretlerin ülkeler arası yeni pazar fırsatlarının yaratılması ve ticari bağların güçlendirilmesinde faydalar sağlayacağını belirtti.

"Bulgaristan İle İlişkilerimizi Geliştirmek İstiyoruz"

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün ise konuşmasında; "Bulgaristan ile olan ilişkilerimizin gelişmesini istiyoruz. Daha fazla ticaret ve ekonomik işbirliği yaratmak, aynı zamanda da kültürel ve sanatsal alanlarda da ilişkilerimizi daha kapsamlı hale getirmek istiyoruz" dedi.

"Bölgesel Yakınlığı İyi Değerlendirmeliyiz"

Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dobrina Prodanova; "Öncelikle şehrimize hoşgeldiniz, sizleri burada görmekten dolayı büyük memnuniyet duyduk. Ticari işbirliği açısından baktığımızda üyelerimize fayda sağlamak için bölgesel anlamda öne çıkan avantajları belirlememiz gerekiyor. Bulgaristan ve Türkiye coğrafi anlamda birbirine çok yakın komşu  iki ülkedir. Bunu iyi değerlendirmeliyiz" dedi.

"Ticari İlişkilerimizi Geliştirmek İçin Çalışmalarımıza Devam Edeceğiz"

Komşu ülkelerle yapılan ticaretin en kazançlı ticaret olduğu anlayışı ile hareket ettiklerini ifade eden Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; "Komşu ülke işadamları ile var olan ticari ilişkileri geliştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz"dedi.

T.C. Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci Ziyaretinden

Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dobrina Prodanova  Ziyaretinden