“Dış Ticarette Teslim ve Ödeme Şekilleri ile Bankacılık İşlemleri” Semineri

19 Eylül 2013

AİA Çorlu İrtibat Bürosu’ndan

“Dış Ticarette Teslim ve Ödeme Şekilleri ile Bankacılık İşlemleri” Semineri

Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle kurulan ve elli dört ülkede faaliyet gösteren Avrupa İşletmeler Ağı’nın bölgemizdeki çalışmalarını yürüten AİA - Çorlu İrtibat Bürosu’nun faaliyetlerinden biri olarak, “Dış Ticarette Teslim ve Ödeme Şekilleri ile Bankacılık İşlemleri” konulu seminer, 4 Ekim 2013 Cuma günü09:30 - 17:00 saatleri arasında odamızda gerçekleştirilecektir.

Uluslararası ticarette teslim şekilleri (Incoterms), Uluslararası Ticaret Odası (ICC) tarafından uluslararası ticarette kullanılan teslim şekillerinin bir standarda kavuşturulması amacıyla düzenleniyor. Incoterms değişen ticaret, banka ve sigortacılık uygulamalarına göre ihtiyaçları karşılayacak şekilde güncelleniyor. Uluslararası ticarette ödeme türleri ise kambiyo ve gümrük mevzuatı açısından önem taşıyor ve ödemeler, ithalatçı ve ihracatçı arasında yapılan anlaşma ile bankacılık uygulamaları çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

Seminerde Dış Ticarette Teslim Şekilleri (Incoterms), Dış Ticaretin Fiyatlandırılması, Dış Ticarette Ödeme Şekilleri, Bankacılık İşlemleri ve Risk, Akreditif Analizi, Kabul Kredili-Karşılıklı Ticaret konuları ele alınacaktır.

Katılım Koşulları:

Seminere katılım ÜCRETSİZDİR. Seminere katılım için katılımcı adı soyadı, firma adı, telefon ve e-posta adresi bilgilerini en geç 2 Ekim 2013 tarihine kadar, [email protected] adresine e-posta ile veya(282) 6513510 numarasına faks ile gönderiniz.

Eğitmen: Yrd. Doç. Dr. Ayşenur Topçuoğlu - Okan Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı

Yer: Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu

Detay ve kayıt için