slam ülkelerinde 4. Sağlık Turizmi Konferansı

Tarih     :14/11/2013

Sayı      : 11530

İlgi: TOBB'nin 12.11.2013 tarihli ve 0411/22993 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, İslam Ülkeleri 4. Sağlık Turizmi Konferansı'nın (CHTIC), 26-27 Kasım 2013 tarihlerinde, İran'ın Meşhed şehrinde gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Konferans paralelinde ECO Üyesi Ülkeler Arasında Sağlık Turizmi İşbirlikleri 2. Koordinasyon Toplantısı'nın da gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

4. CHTIC Konferansının amaçları;

• OIC akreditasyon sisteminin sağlanması,
  • OIC üyesi ülkelerin hastalar için vize kolaylığı planlarının incelenmesi,
  • OIC üyesi ülkeler arasında sağlık sigortası işbirlikleri geliştirmek,
  • Sağlık turizminin gelişmesinde tur operatörleri ile otel sahiplerinin rolü ve
  • Sağlık Turizmi Bilgi Merkezi ve hastalara hizmet vermesi hususundaki rolünün incelenmesi olarak belirtilmektedir.

Konuyla ilgili detaylı bilgi, program ve kayıt formu http://htc.hicoic.com/ adresinde yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.