Ulyanovsk Bölgesinin Tanıtım Toplantısı

Tarih     :26/11/2013

Sayı       : 11959

İlgi: TOBB'nin 22.11.2013 tarihli ve 0411/23831 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki ikili ticaret hacmi oldukça iyi seviyelere ulaşmış olup, önümüzdeki dönemde özellikle Rusya Federasyonu'nun (RF) değişik bölgeleri ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine her iki ülke yönetimi tarafından önem verilmektedir.

DEİK bünyesinde kurulmuş olan Türk-Rus İş Konseyi, son dönemde gerçekleştirilen faaliyetlerinde iki ülke iş çevreleri arasında bölgesel düzeyde yeni işbirliklerinin oluşturulmasına vesile olacak etkinliklerin yer verilmesine özen göstermektedir.

Bu çerçevede, DEİK/Türk-Rus İş Konseyi tarafından, RF Ulyanovsk Bölgesi Valisi Sayın Sergey Morozov başkanlığındaki heyetin katılımı ile, 4 Aralık 2013 Çarşamba günü, İstanbul TOBB Plaza'da, "Ulyanovsk Bölgesinin Tanıtım Toplantısı"nın organize edilmesi planlanmaktadır.

Söz konusu etkinliğin Taslak program ve katılım formu TOBB web sitesinin (www.tobb.org.tr) "Hizmetler/Uluslararası İş İmkânları-Ülke Duyurulan/Rusya" bölümünde yer almakta olup, söz konusu toplantı sırasında, RF'nin hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Ulyanovsk'ta başta otomotiv, makine, uçak sanayi, gıda, inşaat vd. alanlarında yaşanan gelişmeler, bölgede yatırımların teşvik mekanizmaları hakkında güncel bilgilerin katılımcılara aktarılması öngörülmektedir.

Formların en geç 2 Aralık 2013, Pazartesi günü mesai bitimine kadar DEİK'e (H.Çağla Mazlum, Tel:+902123395010, faks:+902122703784, e-posta: [email protected]) iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.