Slovenya Cumhurbaşkanı´nın Ziyareti Vesilesiyle Slovenya Yatırım Semineri

Tarih     :08/01/2014

Sayı       : 343

İlgi: TOBB'nin 06.01.2014 tarihli ve 219 yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Slovenya Cumhurbaşkanı Sayın Borut Pahor'un Türkiye'ye resmi ziyareti vesilesiyle, DEİK ve Slovenya Yatırım Ajansı (SPIRIT) işbirliğiyle 16 Ocak 2014 Perşembe günü 10:30-15:00 saatleri arasında Ceylan Intercontinental Hotel/İstanbul'da "Slovenya Yatırım Semineri" düzenleneceği bildirilmektedir. Ayrıca, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ve TOBB/DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra önde gelen Sloven firmaların üst düzey temsilcilerinin katılacağı toplantıda Slovenya'da özelleştirme sürecindeki kurumlarla ilgili bilgi aktarılacağı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, "Avrupa'nın en iyi saklanan sırrı" olarak gösterilen Slovenya'nın endüstri ve tasarım alanlarında sahip olduğu rekabet gücünü yenilikçilikle birleştirmiş olduğu ve sağlam bir ekonomik yapıya sahip olduğu ifade edilmektedir. Ülkede kişi başı milli gelirin 17,500 Euro'nun üzerinde olduğu, 2004 yılında Avrupa Birliği üyesi olan Slovenya'nm, eski Yugoslavya Devletleri'yle güçlü ticaret ve yatırım ilişkileri bulunduğu ve coğrafi konumu sebebiyle, Koper Limanı'nın önemli bir "lojistik merkez" konumunda olduğu bildirilmektedir. Ayrıca, Slovenya'daki doğrudan yabancı yatırımlar özellikle son 10 yılda ivmeyle artarak geçtiğimiz sene 12 milyar dolara yaklaşmıştır.

Slovenya'da yatırım imkanları ve özelleştirme projelerindeki fırsatların değerlendirilmesi açısından önem arz eden söz konusu Seminer'e ilişkin katılım formu, taslak program ve özelleştirme projesi kapsamındaki Sloven firmaların listesine TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkanları/Yurtiçi Etkinlikler" bölümünden ulaşılmaktadır. Katılmayı arzu eden kurum ve kuruluşların katılım formunu doldurarak DEİK'e (Dilek Tuna, [email protected]. tel: 0212 3395036) en geç 14 Ocak 2014 Salı günü mesai bitimine kadar iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.