İşyeri Tehlike Sınıfları Komisyon Toplantısı

Tarih     : 30/01/2014

Sayı       : 1484

İlgi: TOBB' un 22.01.2014 tarihli ve 0515-66 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından TOBB' a gönderilen 07/01/2014 tarihli ve 69056431/205/185 sayılı yazıda;

"26/12/2012 tarihli ve 28509 sayılı (Değ. 29/03/2013-28602) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ''İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde NACE Rev. 2 Alülı Ekonomik Faaliyet Sınıflaması kullanıldığı, anılan sınıflamaya 2014 yılında yeni kodlar eklendiği ve güncel sınıflama listesine www.tuik.gov.tr adresinden ulaşılabildiği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla NACE Rev. 2 Altılı Ekonomik Faaliyet Sınıflamasına yeni eklenen kodların tehlike sınıflarının belirlenmesi ve var olan kodların tehlike sınıflarına gelen itirazların değerlendirilmesi amacıyla 12-13 Mart 2014 tarihlerinde toplantı düzenleneceği, toplantı gündeminin en son 10 Şubat 2014 tarihine kadar Genel Müdürlüklerine ulaşan başvurulardan oluşturulacağı, bu tarihten sonra gönderilen başvuruların toplantı gündemine alınmayacağı belirtilerek Birliğimiz görüşlerinin en geç 10/02/2014 tarihine kadar gönderilmesi istenmektedir.

Bilindiği üzere İşyeri Tehlike Sınıfları Listesindeki faaliyet kodunun tehlike sınıfına ait itirazlar, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulacak komisyonda alınacak karar sonucunda değişebilmekte, bu Komisyon toplantılarına tehlike sınıfının değiştirilmesini isteyen işyeri/sektör temsilcilerinin de katılmasına izin verilerek taleplerini savunma imkanı verilmektedir.

Bu itibarla NACE Rev. 2 Altılı Ekonomik Faaliyet Sınıflamasına 2014 yılında yeni eklenen kodların tehlike sınıflarına ilişkin görüşleriniz ile var ise mevcut kodların tehlike sınıflarına ilişkin itirazlarınızın ve bu itirazların gündeme alınması halinde görüşlerinizi savunacak temsilcinizin iletişim bilgilerinin 03/02/2014 tarihine kadar Birliğimize ( [email protected]) adresine veya 0 (312) 2182409 nolu faksa gönderilmesi istenmiştir." Bilgilerinize sunarız.