Kanada

Tarih     :03/02/2014

Sayı       : 1561

İlgi: TOBB'nin 29.01.2014 tarihli ve 0411/2132 yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, DEİK/Türk-Kanada İş Konseyi tarafından, 17 Şubat 2014 tarihinde, 09.30- 12.30 saatleri arasında, Ürdün Irak ve Türkiye odaklı faaliyetler yürüten Kanada-Arap İş Konseyi ile bir toplantı gerçekleştirileceği ifade edilmiştir.

Kanada-Arap İş Konseyi, 1983 yılından bu yana faaliyet gösteren kar amacı gütmeyen bir kuruluş olup, Kanada'nın önde gelen firmalarının üye olduğu konseyin misyonunun, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi olduğu belirtilmektedir. Kanada'nın 2013 yılı sonunda Türkiye'yi "gelişme yolunda olan ülkeler" arasında 1. öncelikli partner seçmesi nedeniyle, bölgeye ziyaretin son etabında İstanbul'da bir toplantı düzenleneceği ve heyetin öncelikli olarak odak sektörlerinin, enerji, ulaşım, sosyal ve fiziki altyapı olacağı ifade edilmiştir.

Söz konusu toplantıda, Türk ve Kanada iş çevrelerinin işbirliği alanları hakkında görüş alışverişi ve ikili iş görüşmeleri öngörülmektedir. Katılım formu ve Kanadalı firma listesi ekte yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.