IIT-SMIIC: Dünya Helal Toplantısı

Tarih     :03/04/2014

Sayı       : 3804

İlgi: TOBB’nin 28.03.2014 tarihli ve 0411/6629 yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) / Pakistan Standartlar ve Kalite Kontrol Otoritesi (PSQCA) işbirliğinde, Pakistan Helal Ürün ve Hizmetler Demeği tarafından, SMIIC’in 6. Genel Kurul ve 8. Yönetim Kurulu toplantıları ile eşzamanlı olarak, İslam İşbirliği Teşkilatı (İÎT) -SMIIC: Dünya Helal Toplantısı’nın, 3-4 Haziran 2014 tarihinde, Pakistan’ın İslamabad kentinde, düzenleneceği belirtilmektedir.

Yazıda devamla söz konusu etkinliğin, İİT, SMIIC, İslam Kalkınma Bankası (İKB), İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası (ICCIA), Ticaretin Geliştirilmesi için İslam Merkezi (ICDT), Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC), Helal Kalkınma Konseyi (HDC), Körfez Standardizasyon Organizasyonu (GSO); Uluslararası İslami Helal Organizasyonu (IIHO), Emirlik Metroloji ve Standardizasyon Kuruluşu (EMSA), Dubai Akreditasyon Merkezi (DAC) ve Uluslararası Helal Birliği tarafından desteklendiği ifade edilmektedir.

Yazıda ayrıca, söz konusu etkinliğin Helal ticaret ile ilgili konular ve karşılaşılan zorluklar, akreditasyon, pazarlama ve sertifikasyon konularında görüş alışverişinde bulunmayı amaçladığı bildirilmektedir.

Anılan etkinliğin taslak programına TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr) sağ panelindeki “Uluslararası İş İmkanları / Yurt Dışı Etkinlikler” başlığı altından ulaşılabilmektedir

Bilgilerinize sunarız.