Sınır Geçişleri

Tarih     :24/03/2014

Sayı       : 3393

İlgi: TOBB'nin 18.03.2014 tarihli ve 0441/5660 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Kapitan Andrevo Sınır Kapısındaki yenileme çalışmaları nedeniyle giriş çıkış işlemlerinde hizmet veren peronların bir kısmının 1 Haziran 2014 tarihine kadar kapalı olacağı belirtilmektedir.

Yazıda ayrıca, Avrupa Birliği mevzuatına göre veteriner ve laboratuvar kontrolü gerektiren yük taşıyan araçların Kapıkule-Kapitan Andrevo Sınır Kapısından geçiş yapması gerektiğinden, söz konusu araçların dışında kalan (veteriner ve laboratuvar kontrolü gerektirmeyen taşımalar) taşıtların bahsi geçen sınır kapısında oluşabilecek yoğunluktan asgari düzeyde etkilenmesi için hareket öncesinde Kapıkule Sınır Kapısındaki yoğunluk durumunu göz önünde bulundurarak, Hamzabeyli-Lesovo Sınır Kapısına ya da diğer alternatif kapılara yönlenmelerinde fayda görüldüğü bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.