Türkiye-Senegal Yuvarlak Masa Toplantısı

Tarih     :09/04/2014

Sayı       : 3983

İlgi: TOBB'nin 07.04.2014 tarihli ve 0411/7217 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, DEİK/Türk-Afrika İş Konseyleri tarafından, Senegal Dışişleri Bakam Sayın Mankeur Ndiaye'nin Türkiye-Senegal Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı çerçevesinde ülkemize düzenledikleri resmi ziyaret vesilesiyle, Konide Dışişleri Bakanının teşrifleriyle, 11 Nisan 2014 Cuma günü Ankara TOBB İkiz Kulelerde, 14.30-16.30 saatleri arasında, "Türkiye-Senegal Yuvarlak Masa Toplantısı" gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Senegal'in, Batı Afrika'nın en gelişmiş ekonomilerinden biri olduğu ve ülkenin en önemli döviz kazandırıcı sektörlerinin başında balıkçılık ve turizmin geldiği belirtilmektedir. Bölgenin en büyük sanayi ülkelerinden biri olan Senegal'de fosfat ve inşaat sektörlerinin ekonominin temel unsurlarım oluşturduğu, ayrıca, Senegal'in yeraltı kaynaklan açısından da oldukça zengin olduğu ifade edilmektedir. Fosfatın yanı sıra ülkede petrol, demir cevheri, altın ve titanyum gibi doğal kaynakların bulunduğu ve Türkiye ile Senegal arasında 2011 yılında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşmasının yürürlüğe girdiği bildirilmektedir.

Söz konusu toplantıya Senegal Dışişleri Bakanının yanı sıra İnşaat ve Yatırımlar Ajansı (APIX), İhracat Tanıtımdan Sorumlu Senegal Ajansı(ANIDA) Genel Müdürü, Senegal Ticaret, Sanayi ve Tarım Odaları Birliği Başkanı ve çeşitli Bakanlık temsilcileri ile networking imkanı sunacaktır. Toplantıya katılmak isteyenlerin teyitlerini ekte yer alan katılım formu aracılığıyla 9 Nisan 2014 tarihine kadar DEİK'e (Özge Karagöz, Tel: 0212 339 5070, E-posta: [email protected]) iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.