TİSK 2014 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri

TİSK 2014 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri

Tarih     :14/04/2014

Sayı       : 4145

İlgi: Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun 04.04.2014 tarihli ve AR/1571 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun liderlik ettiği "Herkes için Kurumsal Sosyal Sorumluluk Avrupa Birliği Projesi" 30.11.2012 tarihinden beri sürdürüldüğü belirtilmektedir.

Söz konusu Proje ile Güney Doğu Avrupa Bölgesi Ülkelerinde kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) konusunda toplumsal farkındalık yaratılması ve başta işveren örgütlerinin ve işletmelerin kapasitelerinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) ile Romanya, Makedonya, Karadağ ve Hırvatistan Ulusal İşveren Çatı Örgütleri'nin ortaklığında bu yılın sonuna dek uygulanacak Proje yoluyla belirtilen Bölgede bir iletişim ağı kurulması, eğitimler verilmesi ve işveren kuruluşları için geliştirilecek hizmet modelinin tüm dünyadaki işveren teşkilatlarına IOE aracılığıyla yaygınlaştırılarak, işletmelere KSS faaliyetlerinde rehberlik edebilmeleri sağlanacaktır.

Proje kapsamında, şirketleri KSS uygulamalarına teşvik etmeyi amaçlayan bir yarışma ve ödül programı uygulanacağı bildirilmiştir. Gelecekte yıllık olarak sürdürülmesi planlanan söz konusu programın ilki "TİSK 2014 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri" başlığı ile gerçekleştirilecek olup, 7 Nisan 2014 tarihinden itibaren başvurular kabul edilmeye başlanacaktır. Bilgilerinize sunarız.