Ürdün Ticaret Heyeti

Tarih     :24/04/2014

Sayı       : 4520

İlgi: TOBB'nin 21.04.2014 tarihli ve 0411/8502 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi başkanlığında, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonunda ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) işbirliğiyle, 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde Ürdün'e yönelik bir ticaret heyeti programı düzenleneceği bildirilmiştir.

Söz konusu ticaret heyeti kapsamında, Türkiye'den ve Ürdün'den üst düzey yetkililerin katılımıyla düzenlenecek iş forumlarının yanı sıra, Türk ve Ürdünlü girişimciler arasında iş görüşmeleri gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Yazıda, devamla, girişimcilerimize potansiyel iş fırsatları sunan Ürdün'de pazar payımızın artırılması ve anılan ülkeye yönelik yeni ihracat imkanlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu heyete yapı malzemeleri,  depolama (cold  storage),  mobilya,  gübre,  bilişim teknolojileri,  sağlık,  eczacılık tekstil,  gıda, yat ve tekne üretimi, lojistik, kimyevî maddeler,  aydınlatma,  yenilenebilir enerji,  turizm (eğlence, lunapark, otel, ,hizmet) elektrik-elektronik, petrol ve petrol ürünleri sektörleri başta olmak üzere uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden, ayrıca Ürdün hükümetince teşvik edilen ve desteklenen Serbest Ekonomik Bölgelerde yatırım imkanlarını değerlendirmek isteyen firmaların iştirak edebileceği belirtilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu heyete katılmak isteyenlerin, www.akib.org.tr adresinde yer alan başvuru formunu kayıt için: http://goo.gl/4rC4Kd) en geç 24 Nisan 2014 Perşembe günü mesai bitimine kadar eksiksiz doldurarak; organizasyon kapsamındaki uçak bileti, konaklama, toplantı, yemekler, transfer ve organizasyon giderlerinin karşılanmasını teminen, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Vakıfbank Mersin Şubesi (Şube Kodu: 121, IBAN No: TR54 0001 5001 5804 8000 3978 51) Avro hesabına, 1.800 Avro avans Ödemesi (katılımcının iptal etmesi durumunda iadesiz) yapmaları ve ilgili banka dekontunu [email protected]  e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.