Türk-Polonya İş Forumu

Tarih     :10/06/2014

Sayı       : 6202

İlgi: TOBB'nin 05.06.2014 tarihli ve 0411/11443 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Polonya Başbakan Yardımcısı ve Ticaret Bakanı Sayın Janusz Piechocinski'nin Türkiye'ye resmi ziyareti vesilesiyle, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Polonya Ticaret Odası işbirliği ile 13 Haziran 2014 tarihinde, saat 09.30-14.30 saatleri arasında Ankara Hilton Hotel'de Türk-Polonya İş Forumu'nun gerçekleştirileceği belirtilmektedir. Söz konusu İş Forumu'nu Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi ve Polonya Başbakan Yardımcısı ve Ticaret Bakanı Sayın Janusz Piechocinski'nin onurlandıracağı bildirilmektedir.

Polonya, Orta Avrupa'da Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı olup ikili ticaret hacmimiz 2013 yılsonu itibariyle 5 milyar dolan aşmıştır. Polonya, Avrupa Birliği'nin 6. büyük ekonomisi olup, küresel ekonomik krizden olumsuz yönde etkilenmemiş, güçlü ve yüksek gelirli bir ekonomiye sahiptir. Polonya ayrıca, kalifiye işgücü, cazip pazar hacmi, güçlü sanayi altyapısı ve lojistik avantaj lan nedeniyle Türk yatırımcı ve girişimcileri için de önemli iş fırsatları sunmaktadır.

İş Forumu'na enerji, mühendislik, madencilik, tekstil, inşaat-altyapı, ilaç ve kimya sanayi, tarım ve gıda sanayi, bilişim sektörlerinde faaliyet gösteren Polonya'nın önde gelen firma temsilcilerinin katılımı öngörülmektedir.

İş Forumu'nun, katılım forumu, taslak programı ve Polonya firma heyet listesine TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr) sağ panelindeki "Uluslararası İş İmkanları" paneli altında yer alan "Yurt İçi Etkinlikleri" başlığından ulaşılabilmektedir. Söz konusu İş Forumu'na katılmak isteyen firmaların, katılım teyitlerini TOBB web sayfasında yer alan başvuru formunu doldurarak, 11 Haziran 2014 tarihine kadar DEİK'e (İlgili Kişi: Dilek Tuna; [email protected]  Tel: 0212 339 5036 Faks: 0212 339 5065) iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.