Metalik Fikirler 3. AR-GE Proje Pazarı

Metalik Fikirler 3. AR-GE Proje Pazarı

Tarih     :03/07/2014

Sayı       : 7076

İlgi: İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği'nin  02.07.2014 tarihli ve TİM.İMMİB.11.METAL.2014/349-12475 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine odaklanan ülkemizde, ihracatçılarımızın katma değerli ürünlerle yeni ihracat pazarlarına girmelerini sağlamak adına, her kurum ve kuruluş bu hedefe ulaşmak için büyük gayret gösterdiği bu kapsamda, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin anılan hedefe ulaşma yolunda "Metalik Fikirler Ar-Ge Proje Pazarı" etkinliğinin üçüncüsünü düzenlediği bildirilmektedir.

Söz konusu etkinlikte Ar-Ge'yi desteklemek için emek veren herkesin ödüllendirileceği değerlendirme sonucu oluşan listenin tamamım bir e-kitap içerisinde yayınlayacağı belirtilmektedir. Yazıda devamla ilk 100 projenin poster sunumunu hazırlattırarak, proje sahiplerinin etkinliğe aktif katılımını ve sanayicilerle buluşmalarım sağlamak adına ulaşım ve konaklama için gerekli desteğin sağlanacağı, Metalik Fikirler 3. Ar- Ge Proje Pazarı birincisine 30.000TL, İkincisine 15.000TL ve üçüncüsüne 10.000TL ayrıca, öğrenci katılımım teşvik etmesi vesilesi ile öğrenci kategorisi birincisine 12.000TL, İkincisine 8.000TL ve üçüncüsüne 5.000TL ödül verileceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, bu sene ilk olarak projelerin hayata geçmesini teşvik etmek amacıyla, Can Suyu Desteği adında: ayrı bir ödül verilmesi planlandığı, söz konusu ödül; sergilenen projelerden herhangi birini hayata geçirmek üzere sanayici ile yapılacak işbirliği protokolü çerçevesinde protokolde yer alan şartlar yerine getirildiği takdirde 10.000 ABD $ tutarında bir ödül olduğu belirtilmektedir.

Demir/Çelik-Paslanmaz Çelik, Alüminyum, Bakır, özel Metal ve Kompozit Malzemeler kategorilerinde projeler kapsayan ve başvuruların devam ettiği (www.metalikfikirler.org.tr ) "Metalik Fikirler" AR-GE Proje Pazarı'nın üçüncüsü 23 Ekim 2014 tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar, Uluslararası Kongre ve Sergi  Sarayı Rumeli Salonu'nda yapılacağı bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.