Genç Girişimciler, Türkiye Ekonomisi ve Girişimcilik Paneline Katıldı

20 Kasım 2014
Genç Girişimciler, Türkiye Ekonomisi ve Girişimcilik Paneline Katıldı
          Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 18 Kasım 2014 Salı günü düzenlenen G3 Forum'u kapsamında, Gazeteci Cüneyt Özdemir'in moderatörlüğünde gerçekleşen "Türkiye Ekonomisi ve Girişimcilik" konulu panele iştirak ettiler.

Panel'e Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Perin ve Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri; Çiğdem Sönmez, Maksut Küçükdişli ve Sezcan Meriç katılımda bulundular.

"ZENGİNLEŞMENİN TEK  YOLU GİRİŞİMCİLİKTİR"

Panel de girişimci adaylarına hitap eden Hisarcıklıoğlu, girişimciliğin Türkiye için önemine vurgu yaparak, "Girişimciliği moda olduğu için mi istiyoruz? Bizim gibi kurumların bu işi moda olduğu için takip etmesine gerek yok. Ülke olarak zenginleşmek istiyoruz, dünyada zenginleşmenin tek yolu da girişimcilikten geçiyor. Ne kadar çok girişimcin varsa o kadar zenginsin, eğer ülke olarak zenginleşmek istiyorsan girişimci sayını artıracaksın" dedi.

"HER YIL EN AZ 70 BİN GİRİŞİMCİ ÇIKARTMALIYIZ"

İşsizliğin çözümünün girişimcilikten geçtiğini belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'de 1,5 milyon işletme var, bizim yanımızdaki çalışan sayısı 15 milyon. Yani her bir işletme demek, 10 kişiye istihdam demek. Her yıl istihdam nüfusuna 700 bin kişi katılıyor. Bu 700 bin kişiye iş bulabilmek için her yıl en az 70 bin girişimci çıkartmamız lazım. Resmi rakamlara göre iş aramayanları çıkartıp sadece 'işsizim' diyenler 3 milyon kişi. Her yıl 700 bin istihdam katılıyor, bunları nasıl eriteceğiz? Tek çözümümüz girişimci sayısını artırmak" şeklinde konuştu.

"2023'Ü ÖNEMSİYORUZ"