Özbek Pamuk ve Tekstil Fuarı

Tarih     :22/08/2014

Sayı       : 8560

İlgi: TOBB'nin 19.08.2014 tarihli ve 0411/16017 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, 10. Uluslararası Özbek Pamuk ve Tekstil Fuarı'nın, 13-14 Ekim 2014 tarihleri arasında Taşkent'te düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, fuarın hedefinin, uluslararası örgütler ve yabancı şirketlerle uzun dönemli işbirliği geliştirilmesinin yanı sıra, dünyanın önde gelen pamuk ipliği üretici ve tüketicilerinin bir araya gelmesi, Özbek pamuğunun tanıtılması ve pamuk ve tekstil üretimi ile ticaret ve lojistik alanlarındaki son gelişmeler hakkında bilgi vermek olduğu kaydedilmektedir.

Fuarda, Özbek pamuğunun büyük kısmının satışa sunulacağı ve fuar katılımcılarının Özbek pamuk ve tekstil ihracatçıları ile uzun dönemli sözleşme yapma olanağına sahip olacağı ifade edilmektedir.

Yuvarlak masa toplantıları ite ikili görüşmeler gerçekleştirilecek fuar hakkında detaylı bilgi için http://cotton.mfer.uz web sayfası ziyaret edilebilir.

Etkinlik ayrıca, TOBB web sitesinin (www.tobb.org.tr) "Hizmetler/Uluslararası İş İmkanları- Ülke Duyuruları-Özbekistan" bölümünde duyurulmaktadır.

Bilgilerinize sunarız.