İyi Uygulama Ödülleri Yarışması

Tarih     :22/08/2014

Sayı       : 8565

İlgi: TOBB'nin 18.08.2014 tarihli ve 0515-310/15959 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (EU-OSHA) işbirliğinde 2014-2015 yıllarında ülkemizde "Sağlıklı İşyerleri Stresi Yönetir" konu başlıklı kampanya yürütüleceği, bu kampanya çerçevesinde gerçekleştirilecek faaliyetler kapsamında işyerlerinde iyi uygulamaların özendirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla "Avrupa İyi Uygulama Ödülleri Yarışması"nın düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla işyerinde stres ve psiko-sosyal risklerin başarıyla yönetilmesine yönelik güçlü bir taahhüt ve katılımcı bir yaklaşım ortaya koyan ve psiko-sosyal risklerin değerlendirilmesini vurgulayan iyi uygulama örneklerinin ülkemizin ulusal düzeyde dördüncü kez katılacağı adı geçen yarışma ile Türkiye çapında toplanarak değerlendirileceği, ulusal düzeyde seçilen en iyi iki örneğin EU-OSHA'ya gönderileceği ve ülkemizi Avrupa'da temsil etme fırsatı yakalanacağı ifade edilmektedir. İyi uygulama örneklerinin en geç 15 Eylül 2014 tarihi mesai bitimine kadar İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüklerine iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.