Rusya Federasyonu´na İhracat

Rusya Federasyonu'na İhracat

Tarih     :29/08/2014

Sayı       : 8813

İlgi: T.C. Tekirdağ Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün 25.08.2014 tarihli ve 92557496/305-01-01/5400 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Rusya Federasyonu (RF) ve Gümrük Birliği üye ülkelerine ihraç edilecek olan hayvan, hayvansal ürünler ve hayvansal yan ürünler ile bu ürünlerin üretildiği işletmelerde; RF ve Gümrük Birliği mevzuatında yer alan veteriner sağlık normlarına uygunluk şartı aranmakta olduğu bildirilmektedir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile RF yetkilileri arasında 13.08.2014 tarihinde gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda imzalanan görüşme tutanağı doğrultusunda; RF ve Gümrük Birliğine üye ülkelere ihracat yapmak isteyen işletmelere yönelik olarak RF uzmanlarınca 2015 yılında yapacakları denetim hakları saklı kalmak kaydıyla, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı denetim elemanları tarafından gerekli denetimlerin yapılması, denetim sonucunda uygun bulunan işletme listeleri ve denetim tutanaklarının RF tarafına iletilmesi ve işletmeler hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gerekli garantilerin verilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda RF ve Gümrük Birliği üye ülkelerine ihracat yapmak isteyen et, süt, kanatlı eti, yumurta gibi hayvansal ürün üretim işletmelerinin http://www.tarim.gov.tr/Konular/Veteriner-Hizmetleri/Ihracat-Ithalat/Ihracat adresinde yer alan ilgili RF mevzuatı doğrultusunda teknik, altyapı ve hijyen gerekliliklerinin karşılanması, RF mevzuatında yer alan analiz parametrelerinin kontrolüne yönelik işletmeler tarafından hazırlanan otokontrol analiz programları ve personel eğitim formları ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvurması, Müdürlüğün kontrol görevlileri tarafından yapılan denetim sonucunda işletmenin uygun bulunması durumunda denetim tutanağı ve ilgili dokümanların Rusçaya çevrilmiş bir örnekleriyle birlikte en geç 01 Eylül 2014 tarihinde Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünde olacak şekilde gönderilmesi gerekmektedir. Bilgilerinize sunarız.