Çorlu TSO Meclis Üyeleri "TOBB Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri"ne Katıldılar

9 Mart 2015
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı oda ve borsaların meclis üyeleri için düzenlenen bilgilendirme toplantılarının 17'incisi TOBB Birlik Merkezi'nde gerçekleşti.

Toplantıya Meclis Başkan Yardımcısı Yavuz Hasçelik, Meclis Üyeleri; Mehmet Elverdi, Ümit Kurtulmuş, Bülent Mutlu, Yavuz Uylaş katılımda bulundular.

Meclis üyeleri ile biraraya gelen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bölgelerinin kanaat önderi durumundaki meclis üyelerinin, daha iyi hizmet edebilmek için bilgilendirilmelerine büyük önem verdiklerinin altını çizerken, meclis üyelerine proje üretmeleri çağrısında bulundu.

Hisarcıklıoğlu, 4 yıl boyunca rekabet ettikleri rakip firmalardan seçimlerde oy isteyerek bu noktalara gelen meclis üyelerinin otomatikman o sektörün lideri ve kanaat önderi durumuna geldiğini belirterek, "O nedenle sizlerin daha çok şey bilmesi ve bunları aktarması gerekiyor" dedi. Bu makamların hizmet makamı olduğunu ve ‘alma' değil ‘verme ‘ yerleri olduğuna vurgu yapan TOBB Başkanı, "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanmış. O nedenle sizin de insanlara faydalı olabilmek için elinizdeki bu büyük fırsatı değerlendirmeniz lazım" diye konuştu.

Artık dünyada ülkelerin değil, şehirlerin ve ilçelerin yarıştığını bildiren Hisarcıklıoğlu, 600 şehirde dünya ekonomisinin yüzde 50'sinin döndüğünü anlattı. Yatırımların da artık ülkelere göre değil, şehirlere göre yapıldığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, şehirlerin markalaştırılması üzerinde durdu. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bu noktada ‘ortak akıl' kavramının ön plana çıktığını söylerken, "Herkes farklı düşünecek. Ancak daha sonra ortak akılda buluşulması ve herkesin şehrin geleceği açısından o ortak düşüncenin arkasında duracak" ifadesini kullandı.

Proje üretmenin önemi üzerinde duran Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak 81 ile 81 akademik danışman atadıklarını ve bunun en önemli katkısının proje üretimi alanında olacağını dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların geçen yıl 400 milyon liralık proje ürettiğini de sözlerine ekledi.