Deprem Farkındalık Zirvesi Odamızda Gerçekleşti

22 Ekim 2024
Deprem Farkındalık Zirvesi  Odamızda Gerçekleşti

Bölgemizi depreme hazırlama, olası bir depremde bölgemizi bekleyen riskler, depreme dirençli  yapılar ve yenilikçi güçlendirme teknolojileri  konusunda Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen "Deprem Farkındalık Zirvesi" Enis Sülün Konferans Salonu ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti.

Zirveye; Çorlu Kaymakamı Sayın Murat Eren, Çorlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Sarıkurt, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İzzet Volkan, Namık Kemal Üniversitesi Rektor Yrd. Prof. Dr. Sayın Murat Taşan, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Sayın Lokman Hakan Tecer, Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri  Sayın Dr. Murat Aras katılımda bulundular.

Zirvede; TNKÜ Yapı ve Deprem Mühendisi Dr. Öğr. Gör. Sayın Ahmet Bal, İTÜ Yapı ve Deprem Mühendisi  Prof. Dr. Sayın Oğuz Cem Çelik, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Dr. Kurtuluş Atasever,  NTU /US National Academy of Engineering Dr. Keh-Chyuan Tsai, National Center for Research on Eartquake Engineering Assoc.Rs.An-Chien Wu-Taiwan, National Cheng Kung University Asst. Prof. Pao-Chun Lin  katılımcılara bilgiler aktardı.

Uzmanlar, bölgemizdeki olası deprem risklerini, depreme dayanıklı yapıların inşası için gerekli teknikleri ve en yeni güçlendirme yöntemlerini katılımcılarla paylaştı. Bu tür etkinliklerin, toplumun depreme karşı hazırlığını artırmak ve bilinç oluşturmak adına büyük önem taşıdığı vurgulandı. Zirve, katılımcılara depreme hazırlık konusunda yeni perspektifler kazandırdı.

HABER GÖRSELLERİ
Deprem Farkındalık Zirvesi  Odamızda Gerçekleşti