T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Uzmanlarının Katılımları İle Odamız İşbirliğiyle AR-GE ve Tasarım Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

25 Nisan 2024
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Uzmanlarının  Katılımları İle Odamız İşbirliğiyle AR-GE ve Tasarım Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri uzmanlarının katılımları, Odamız ve Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezleri Yöneticisi işbirliği ile düzenlenen “Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı” odamız Enis Sülün Konferans Salonu ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Tekirdağ Valisi Sayın Recep SOYTÜRK’ün yanı sıra Çorlu Kaymakamı Sayın Murat EREN, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Sayın Alper KAHRAMANCA, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Murat TAŞAN, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İzzet VOLKAN, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sayın Erdim Noyan, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Fahrettin AKÇAL, iş adamları ve sanayiciler katıldı.
Programda bir konuşma yapan Vali Soytürk; “Sanayiciler olarak siz çok önemli işler yapıyorsunuz. İstihdam sağlıyorsunuz, yüzlerce, binlerce insan fabrikalarda çalışıyor, evine ekmek götürüyor. Bu önemli bir şey. Onun dışında ihracat yapıyorsunuz, ülkemize döviz kazandırıyorsunuz. Bide öyle firmalarımız var ki, bu firmalarımız cari açığı kapatıyor. Öyle ürünler üretiyor ki, cari açığı kapatıyor. Çok önemli işler yapıyorsunuz.
Bugünkü toplantımızda Ar-Ge işi yapan sanayicilerimizle beraberiz. Bir kısmını ziyaret etme fırsatım da oldu. Öyle ürün üretiyor ki, dünyada sadece 1 ya da 2 ülkede üretilen bir ürünü çalışmasını yaparak üretecek hale geliyor. Hem Türkiye’nin dışarıya ödediği parayı ortadan kaldıracak hem de dünyaya mal satmış olacak. Çok kıymetli işler. Bu yüzden Ar-Ge Merkezlerini, tasarım merkezlerini çok önemsiyoruz.
Bu toplantının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sanayi Bakanlığımızdan Daire Başkanımız burada. Çalışmalarınızı engelleyen engellerin önünün açılması anlamında bu toplantıyı çok kıymetli buluyorum. Toplantının başarılı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.
Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından gelen yetkililer, katılımcıları bilgilendirdi.
Toplantıda; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Sayın Alper KAHRAMANCA, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Mühendisi Sayın İlkay ŞENGÜL, Sosyal Güvenlik Kurumu Şube Müdürü Sayın Hanife ARGÜÇ, TÜBİTAK Bilimsel Programalar Kıdemli Başuzmanı Sayın Ümran ELMAS, TÜRK Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzmanı Sayın Fikri HANGÜL, KOSGEB Kobi Uzmanı Sayın Aykut ÇÖP sunumlarını gerçekleştirdiler.
Kurum temsilcileri ile ikili görüşme ve soru cevap şeklinde gerçekleşen toplantının ikinci oturumu Odamız Batı eğitim salonunda gerçekleşti.

HABER GÖRSELLERİ