Çorlu TSO İş Dünyasında Kadın ve İletişim Konulu Eğitim & Drama Gerçekleştirildi

13 Mart 2010
Çorlu TSO  İş Dünyasında Kadın ve İletişim Konulu Eğitim & Drama Gerçekleştirildi

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde 13 Mart 2010 Cumartesi günü Oda Konferans Salonu'nda    " İş Dünyasında Kadın ve İletişim" konulu eğitim&drama etkinliği gerçekleşti.
     Namık Kemal Üniversitesi Öğretim  Görevlisi  Mukaddes AKDENİZ tarafından gerçekleştirilen etkinlikte; Kadının Tarihsel Süreçte Toplumdaki Yeri  ve Evrimi, 8 Mart'ın Tarihçesi Kadının İş Hayatındaki Yeri ve Önemi, Türkiye'de Kadın Olmak, Çorlu'da İş Kadını Olmak, Kadın ve İletişim, İletişim Engelleri, İletişimi Kolaylaştırıcı Öğeler hakkında bilgiler verilerek; Tanışma Oyunları, Kod Çözme Oyunu ve Düğüm Oyunu gerçekleştirildi.

Biz; birarada olursak işte o zaman gerek yönetimlerde gerekse tüm platformlarda gücümüzü gösterebiliriz ve erkeklerle omuz omuza hareket edebiliriz.
       Çorlu TSO Kadın Komisyonu Üyeleri, Çorlu TSO Üyesi ve Çorlu'lu İş Kadınları ve Çorlu Basın Mensupları'nın katıldığı etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren   Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevinde birinci yılını doldurduğunu belirterek; '22 Şubat 2008 tarihinde gerçekleştirilen Odamız seçimlerinde, Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildim. Seçildikten sonra öğrendim ki; Türkiye'de ki Ticaret ve Sanayi Odaları'nda ilk kez bir kadın Başkan seçilmiş. Ulu Önderimizin, Kadına 1934 yılında verdiği seçme ve seçilme hakkını düşündüğümüzde, 2008 yılında böyle bir ilkin gerçekleşmesi, şahsım adına beni mutlu ederken; ‘kadınlarımız adına da bir kez daha düşünmemiz gerektiğini' ortaya çıkardı. Kadın Başkanlarımızın çok uzun yıllar önce göreve gelmeleri gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'de 365 Oda ve Borsa'da; şahsım ve İzmir Ticaret Borsası'nın Başkanı, bir kadın. İki kadın Başkan olarak görevlerimizi sürdürüyor ve 363 tane erkek oda borsa başkanımız ile kol kola çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şahsım olarak, Oda başkanlığımın yanı sıra başka görevlerde aldım. Bu görevlerimi de en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum. İnanın ki, yorulmadan mücadele ediyorum. Kadınlarımızın her alanda daha fazla, sürekli mücadele etmeleri ve asla mücadelerinden vazgeçmemeleri ve birlikte hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Genelde kadınlar birbirini çekemez, kadınlar bir arada olamaz diye bir düşünce var. Hayır! Biz bir arada olabiliriz. Biz birarada olursak işte o zaman gerek yönetimlerde gerekse tüm platformlarda gücümüzü de gösterebiliriz ve erkeklerle omuz omuza hareket edebiliriz. Türkiye'nin nüfusunun yarısından çoğunu kadınlar oluşturuyor. Ülkemizde hala tapuların yüzde 92'si erkeklerin üzerine. Türkiye'de 13 milyon erkek girişimciye karşılık 80 bin girişimci kadınımız var. Üzerine basa basa söyleyeceğim tek birşey var; rol model sayısının artması gerekiyor.TOBB Başkanımız Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun bir sözü var: ‘Birlikte, beraberlikte  rahmet; ayrılıkta azap var.'  Bu beraberlik; kadın, erkek, üretici, sanayici anlamında düşünülebilir ama kadınların birarada olması demek bu rahmetin artacağı anlamına gelir' dedi.
       Kadınımız Girişimci ve Üretken Olmak Zorundadır
      Bölge ekonominin son bir yılda ki  durumu hakkında bilgi veren Çorlu TSO Başkanı Özlem YEMİŞÇİ; ‘Ekonominin kötü olduğu dönemlerde kadınlarımız girişimci olmazlarsa, üretken olmazlarsa ekonomide başarı sağlanması söz konusu olamayacaktır' diyerek; ‘Bizler, yalnızca 8 Martlarda buluşmayacağız tabii ki, kadınlarımız için, girişimci kadınlarımız için çalışmalarımıza, toplantılarımıza devam edeceğiz. Toplantılarımızda; fikirlerimizi paylaşarak, ortak hareket edeceğiz. Sayın Hocamıza, Odamız Kadın Çalışma Komisyonu'na çalışmalarından ötürü, Üyelerimize de eğitimimize katılımları için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.
      Saat: 10:30- 17:00 arası gerçekleştirilen Çorlu TSO "İş Dünyasında Kadın ve İletişim" konulu eğitim&drama etkinliğinden Çorlu TSO Kadın Üyeleri; diğer etkinliklerde bir araya gelmek üzere ayrıldılar.