ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI

EN DE

Trakya Bölgesinin En Büyük KOBİ Çalıştayı Çorlu´da Yapıldı

28 Mart 2018
Trakya Bölgesinin En Büyük KOBİ Çalıştayı Çorlu´da Yapıldı

Trakya Bölgesi için yapılan KOSGEB KOBİGEL Çalıştayı Çorlu Hilton Garden INN Otelinde  büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant HOCAOĞLU’nun katıldığı çalıştay eş zamanlı olarak tüm Türkiye genelinde 26 merkezde KOSGEB Başkanı Prof.Dr. Cevahir UZKURT’un Ankara’dan yaptığı konuşma ile başladı. Başkan UZKURT, konuşmasında KOSGEB’in yeni vizyonu hakkında detaylı bilgileri paylaştıktan sonra çalıştay kapsamında her ilin rekabet edebileceği sektörlerin diğer illerle farklılaştığını belirterek, kurumun bundan sonra, il, sektör ve işletme özelinde destek programı çağrısına çıkacağını bildirdi.

Herkese uygun tek bir destek programı yerine her ilin, sektörün, firmanın ölçeğine uygun destek programları organize etmek arzusunda olduklarını vurgulayan Uzkurt, bu kapsamda çalıştay düzenlediklerini ve illerdeki rekabet avantajına sahip sektörleri belirleyeceklerini söyledi.

KOSGEB olarak KOBİ ekosisteminde yöneten, yönlendiren, organize eden, bunun ekonomik çıktılarını maksimize eden bir kurum olmak istediklerinin altını çizen Uzkurt, KOBİ'lere destek verirken, üretim faaliyetinin sonucunu da görmek istediklerini dile getirdi. Uzkurt, "Ne kadar gelir elde edeceksin, ne kadar ihraç edeceksin ve ülkenin ekonomisine ne kadar değer üreteceksin, bunu destek verirken görmek istiyoruz. Buna göre desteklerimizi vermek istiyoruz." diye konuştu.

Girişimcilik desteği kapsamında bugüne kadar yaklaşık 47 bin girişimciye destek verdiklerini anımsatan Uzkurt, "Girişimcilik desteğiyle küçük rakamlar değil, daha yüksek destekler vermek istiyoruz. Bu rakamları da teknoloji düzeyi yüksek girişimcilerimize vererek, ülkemizin teknolojik seviyesini artıralım çabasındayız." ifadesini kullandı.

Uzkurt, Girişimcilik Destek Programı'nda limitleri artırdıklarına dikkati çekerek, yüksek teknolojili sektörlerde faaliyet gösterecek yeni girişimcilere 360 bin liraya kadar destek vereceklerini kaydetti.

İdarenin yeni dönemde üstleneceği misyonlardan birinin de yerlileşme ve millileşme çabasında yeni destek programlarıyla ülkeye değer katmak olduğunun altını çizen Uzkurt, şöyle devam etti:

"İthal ettiğimiz ürünleri yerli üretecek firmalarımızı, teknoloji düzeyi yüksek ürünlerin ülkemizde üretilmesine yönelik güçlü politikalar izleyerek KOBİ'lerimizi desteklemek istiyoruz. Her KOBİ'nin artık KOSGEB'de bir kredi limiti olacak. Ölçeğine, sınıfına göre bir kategoride yer alacak. Hangi sektörde faaliyet gösteriyor, kategorisi belirlenecek ve 100 bin liradan 500 bin liraya kadar kredi limiti olacak ve bunu şartları taşıyorsa isteği zaman kullanabilecek. KOSGEB bu kredinin faizini ödeyecek. Verdiğimiz destekler dışında faiz kullanmak isteyen KOBİ'lerimize de faiz desteği vereceğiz."

Başkan Uzkurt’un canlı bağlantı ile yaptığı konuşma sonrasında ise Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne İllerinden kamu, sivil toplum kuruluşları, üniversitelerden gelen çalıştay katılımcıları Trakya bölgesinde imalat sanayinde faaliyet gösteren sektörleri belirli bir metotoloji ile değerlendirdiler. Tekirdağ ili için çalıştaya KOSGEB Tekirdağ Çorlu Müdürü Tolga ERKAN (Moderatör), KOSGEB Tekirdağ Müdürü Esin SAYIN, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL, Namık Kemal Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent EKER, Tekirdağ Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mahmut ÇELİK, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası 06. Meslek Komitesi Başkanı Tayfun AKÇAN, Trakya Kalkınma Ajansı YDO Koordinatörü Melih ERGENE, Ergene 2 OSB Müdürü Burçin ÇOLAKOĞLU,  MÜSİAD Tekirdağ Şubesi Ar-Ge Komisyon Başkanı Özber ÇETİN ve Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ömer Şükrü ÇOŞAR katılım sağladılar.

Çalıştaya ev sahipliği yapan KOSGEB Tekirdağ Çorlu Müdürü Tolga ERKAN, ilimizde imalat sanayinde faaiyet gösteren işletmelerin %75’lik bölümünün Çorlu, Ergene, Çerkezköy ve Kapaklı’da faaliyetde bulunduğunu ve bu nedenle Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde KOSGEB Tekirdağ Çorlu Müdürlüğünün kurulduğunu ve bölgede bulunan işletmeleri KOSGEB desteklerinden yararlanabilmesi için Müdürlüklerine beklediklerini beyan ettiler.

Tüm gün süren çalıştay da Trakya bölgesinde rekabet avantajına sahip sektörleri belirlendi. Türkiye sanayisinin merkezlerinden biri olan Çorlu – Çerkezköy lokasyonunda bulunan binlerce sanayicimizi ilgilendiren bu çalıştay sonrası KOSGEB’in KOBİGEL Destek Programı kapsamında sektör odaklı yeni bir çağrıya çıkacağı belirtildi.

 

HABER GÖRSELLERİ
Trakya Bölgesinin En Büyük KOBİ Çalıştayı Çorlu´da Yapıldı
Trakya Bölgesinin En Büyük KOBİ Çalıştayı Çorlu´da Yapıldı
GÜNCEL