Dünya Gazetesi ile Çorlu´nun Geleceği ile İlgili Yuvarlak Masa Toplantısı Gerçekleştirildi

8 Haziran 2017

Türkiye’de günlük yayın yapan ulusal gazetelerden olan Dünya Gazetesi yetkilileri, 7 Haziran 2017 Çarşamba günü Odamızı ziyaret etti ve Çorlu'nun geleceği ile ilgili yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

Gerçekleşen toplantıya; Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Cevat Sevim, Fatih Keskin ve Atilla Gaygusuzoğlu, Dünya Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt, Trakya Bölge Temsilcisi Çağlar Bakır, Bölge Muhabiri Ender Yazıcı ve Dünya Gazetesi Satış - Pazarlama Temsilcisi Turgay Horosan katılımda bulundu.

Odamız Genel Sekreteri İbrahim Karağöz ve TOBB Tekirdağ İli Akademik Danışmanı Prof. Dr. Rasim Yılmaz, Çorlu ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Çözüm Önerileri Masaya Yatırıldı

Odamız Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda gerçekleşen yuvarlak masa toplantısında; Çorlu'nun ekonomisi, ticari Hayatı, gelecekte olması gereken konumu, yatırımcı neden Çorlu’ya gelmeli? Çorlu'nun il olması, Çorlu'nun lojistik önemi, deniz, kara, hava ulaşım avantajları, stratejik önemi Çorlu'nun 2023 vizyonuna katkısı gibi konular ele alınırken, toplantıya katılan yetkililer kendi alanları ile ilgili avantaj ve dezavantajları ve yaşanan sorunların çözüm önerilerini dile getirdiler. Çorlu ile ilgili daha birçok konuda röportaj yapan yetkililer röportajın, önümüzdeki günlerde Dünya Gazetesinde yayınlanacağını dile getirdiler.

Üç Önemli Projemizi Hayata Geçirmek İçin Çalışıyoruz

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül; "Sizlerle üç önemli konuyu paylaşmak istiyorum. Bunlardan ilki, Çorlu'muza İleri Teknoloji Üniversitesi'nin kurulması, bir diğeri "Lojistik Köy Projesi" ve uluslararası ticaretin hızlı bir şekilde geliştiği ilçemiz ve bölgemizin en önemli eksikliklerinden biri olan, dünya standartlarında hizmet verecek "Fuar Alanı ve Kongre Merkezi"nin kurulmasıdır. İlimiz Milletvekilleri ve TOBB Başkanımızı makamlarında ziyaret ederek hazırladığımız fizibilite raporlarını kendilerine sunduk. Yetkili kurum ve kuruluşlarla görüşerek incelemeler yaptık. Düzenlediğimiz paydaş toplantılarında bu konular üzerinde fikir alışverişinde bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Toplantı, karşılıklı fikir alış - verişi ve çözüm önerilerinin görüşülmesiyle sona erdi.

HABER GÖRSELLERİ